Pasta brokolinara (pagal Beatą)

Recepto autorius: Skanėstai
Kitaip tariant – makaronai su brokolių padažu. Be galo greit pagaminamas ir skanus patiekalas, kurį aptikau naujoje Beatos daržovių knygoje. Prisipažinsiu, kad kurį laiką toji daržovių knyga manęs nedomino, bet kuomet pavarčiau ją, būdama pas mamą, pamačiau, kad ir tą, ir aną norėčiau pasigaminti… Susižymėjau puslapius ir laukiu geresnių laikų, kuomet atsikėlus ryte, mano vienintelis rūpestis bus nulėkti iki parduotuvės ir nusipirkti kokių tai morkų. ? Šiuo metu, deja, turiu rūpintis mokslais. Todėl jei gaminu (taip taip, dabar beveik negaminu, į trasą eina močiutės koldūnai), ieškau super lengvų receptų. Dalinuosi šiuo, nes jis ne tik lengvas, greitais, bet ir iš tiesų skanus.
Dviems pasisotinti:
- makaronų tagliatelle (kokie 4-5 kuokštai)
- maža brokolio galva
- parmezano sūrio (pirkau jau tarkuotą “Džiugo“)
- 20 g sviesto (kepimui)
- kokie 4 v.š. grietinėlės
- kiaušinio trynys
- druskos
Gaminam:
Makaronus verdame pasūdytame vandenyje.
Per tą laiką pasiruošiame brokolių padažą: brokolius susmulkiname (aš tą dariau maisto maišytuvu, bet drąsiai galima ir peiliu), keptuvėje išlydome sviestą. Dedame į keptuvę brokolius ir pakepiname maždaug 5-7 min, kad šiek tiek suminkštėtų. Tuomet pilame grietinėlę, beriame šiek tiek druskos (pagal skonį) ir išmaišius dar pakepame.
Išvirusius makaronus nukošiame ir dedame į keptuvę su brokoliais. Gerai išmaišome, beriame sūrį, ir jau išjungiame kaitinimą. Dabar belieka įleisti kiaušinio trynį, viską išmaišyti ir tiekti. Skanaus. ?