Kepsninės paslaptys


Kepsninė įkaista maždaug per 45 min ar val. Ji neturi būti per karšta, nes paviršiuje kepsnys apdegs, o viduje liks neiškepęs. Kepsninė turi būti įkaitusi tiek, kad virš jos galėtumėte 4-5 sek. palaikyti ranką. Dujinėms kepsninėms įkaisti reikia mažiau laiko-10-15 min.
Išimkite mėsą iš šaldytuvo val. prieš kepant, bet ne anksčiau -ypač karštomis dienomis.
Mėsą ant grotelių dėkite tada, kai anglys tikrai įkaitusios ir pasidengusios pilkais pelenais. Nesigundykite pradėti kepti, kol anglys dar dega.
Žnyples ilgomis rankenomis geriausiai tinka vartyti kepamiems produktams.
Nepridėkite per daug produktų ant grotelių, nes jie iškeps nevienodai. Medinius iešmus bent 30 min. pamirkykite vandenyje prieš verdama ant jų produktus, kad neužsidegtų. Jeigu pamiršote, galus apvyniokite folija. Jeigu norite, kad patiekalas būtų aromatingesnis, vietoj medinių iešmų galite naudoti rozmarino šakeles.
Stenkitės nenaudoti per daug aliejaus, nes produktai varvės ir anglys gali vėl įsiliepsnoti, o tuomet patiekalas sudegs. Tokiu atveju reikėtų po ranka turėti mažą buteliuką vandens su purkštuku, kad greitai galėtumėte užgesinti ugnį. Leiskite mėsai, ypač didesniems kepsniaims, kiek pastovėti prieš pjaustydama ir patiekdama.