Kiaulienos nugarinės kepsnys apelsinų padaže

Kiaulienos nugarinės kepsnys apelsinų padaže

Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė

Dar vienas receptas iš mano apelsininės dienos 🙂
Naujametinė vakarienė šiemet buvo būtent tokia.
O jai pasigaminti reikėjo:1kg kiaulienos nugarinės4 apelsinųporos šaukštų aliejausčesnako skiltelės0,5 šaukštelio džiovinto mairūnožiupsnelio aitriosios paprikosdruskos, pipirų
Gaminimas nesudėtingas:Mėsa nuplauti ir įtrinti druska su pipirais. [Šitą dalį sugebėjau pamiršti padaryti.] Todėl iškart ėmiausi antros – apkepti mėsą keptuvėje su aliejumi. Apkepusią mėsą dedam į kepimo indą. Apelsinus nuplikom verdančiu vandeniu, išspaudžiam sultis.Išspaudžiam česnako skiltelę, sutrinam su druska, aitriąja paprika, mairūnu. Į puodą pilam likusius nuo kepimo riebalus, apelsinų sultis, su česnaku sumaišytus prieskonius ir užverdam. Viską pilam ant mėsos ir šaunam į 190°C karščio orkaitę. Kepam apie 1,5val. Kartkartėm vis aplaistom padažu. Skanu su bulvytėmis. Padažą galima sutirštinti krakmolu, bet aš to nedariau.
Skanaus!
šaltinis: rimi.lt
Kiaulienos nugarinės kepsnys apelsinų padaže