Kepsniai

KRABŲ KEPSNYS

dėžutė konservuotų krabų mažas svogūnas truputis acto augalinio aliejaus malto imbiero ant peilio galo 1 kiaušinis miltų pieno pipirų ir druskos Padažui: truputis pomidorų pastos 3 vidutinio didumo svogūnai česnako skiltelė truputis malto imbiero druskos, pipirų augalinio aliejaus Krabus nuplauti po tekančiu šiltu vandeniu, sumaišyti su smulkiai supjaustytu svogūnu, druska, pipirais, actu, augaliniu aliejumi ir […]

Itališka veršienos filė

800 g veršienos filė druskos pipirų 4-6 rūkytų lašinių juostelės 4-6 švieži šalavijo lapai (Vaistinis šalavijas) aliejaus Švariai nuvalyta filė supjaustoma į 4-6 porcijas. Kiekviena porcija įtrinama druska ir šviežiai maltais pipirais. Kiekvienas kepsnys įvyniojamas į lašinių juostelę. Ant viršaus uždedamas šviežias šalavijų lapas ir šis paketėlis kryžmiškai apvyniojamas siūlu. Truputi apšlakstoma aliejumi, dedama į […]

Kepta veršienos šlaunelė

1 veršienos šlaunelė, 100 g lašinių, 1 morka, 1 petražolė, druskos. Veršienos šlaunelę nuplauti, įtrinti druska ir palaikyti vieną valandą, kad įsisūrėtų.Tada mėsą nusausinti, aptepti grietine ar sviestu arba prismaigstyti lašinių gabalėlių ir, įdėjus į skardą, kepti karštoje orkaitėje.Kai mėsa iš visų pusių gražiai apkeps, įpilti truputį karšto vandens, pridėti nuvalytų pjaustytų morkų, petražolių ir […]

Romšteksas Florentina

(4 porcijos) 4 dideli veršienos gabalai (nugarinė, filė) druskos pipirų citrinos griežinėlis alyvų aliejaus Dėl trumpo kepimo šis kepsnys turi aštrų skonį. Iš išorės kepsnys turi būti apkepęs, viduje – rožinis. Mėsa trumpai marinuojama aliejuje su pipirais. Nuvarvinama ir dedama į įkaitusį grilį. Temperatūra sumažinama. Kai iš mėsos pradeda skirtis sultys, mėsa pasūdoma. Turi apkepti […]

Jautienos kepsnys

6 porcijoms reikės: 2 šaukštų miltų, 2 šaukštelių garstyčių miltelių 2kg jautienos, 1 šaukšto aliejaus. Padažui: 1 šaukšto miltų, 600ml lieso daržovių sultinio, vorčesterio padažo pagal skonį. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Miltus, garstyčių miltelius ir 2 šaukštelius šviežiai maltų juodųjų pipirų suberkite į dubenį, viską gerai sumaišykite ir ištrinkite šiuo mišiniu jautieną. Aliejų įkaitinkite […]

Amerikietiškas filė kepsnys

Grilyje kepti jautienos gabaliukai su anannasais 400 g jautienos filė gabaliukai (4 maždaug 2 cm. storio gabaliukai) 1 skiltelė česnako druskos 1 šaukštelis rudo cukraus 4 šaukštai aliejaus 230 g konservuotų ananasų raudonųjų pipirų Mėsa gerai išmušama kūjeliu. Česnako skiltelė plačiu peiliu sumaigoma ant druskos. Kepsnius įtriname (geriausia rankomis) druska su česnako sultimis. Rudasis cukrus […]

Veršienos kepsnys vyno padaže

500 g kumpio prieskonių prieskoninių daržovių druskos pomidorų tyrės Padažui: 2 svogūnai 1 šaukštas krakmolo 0,5 stiklinės baltojo (sauso) vyno druskos cukraus Į keptuvą sudėti išimtus ir sukapotus kumpio kaulus, ant jų sudėti mėsą, įtrintą druska su prieskoniais, suberti prieskonines daržoves, įpilti truputį vandens ar sultinio ir kepti orkaitėje, kol suminkštės (retkarčiais palaistant). Padažui pakepintus […]

Kiaulienos kepsnys meksikietiškas

Jums reikės: 1 kg liesos kiaulienos, 1 šaukštelio kakavos miltelių, 1 šaukšto miltų, 0.5 šaukštelio trintų kmynų, raudonųjų ir juodųjų pipirų pagal skonį, žiupsnelio džiovintų raudonėlių, 2 šaukštų skysto medaus, 3 šaukštų grietinėlės, citrinos ir petražolių papuošti. Mėsą supjaustykite piršto storumo gabalais, sudėkite į keptuvą ir apie pusvalandį kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 200 laipsnių […]

Veršienos kepsnys

6 porcijoms: 2 valg. šaukštai augalinio aliejaus; 2 ½ svaro veršienos kepsnio; 1 svaras šv. figų arba kriaušių, be kotelių, perpjautų pusiau; 1 didelio svogūno; ¾ puodelio sauso balto vyno; 4 džiovintų lauro lapelių; petražolių garnyrui; druskos Įkaitinkite orkaitę iki 375F. Aliejų įkaitinkite storadugniame kepimo inde ant dujinės vidutinės liepsnos. Įkaitus aliejui dėkite mėsą ir […]

Kad pavyktų kepsnys ant grotelių

Mėsą išimkite iš šaldytuvo mažiausiai prieš valandą. Mėsa bus sultinga jei rinksitės ne pernelyg liesą, kepant nepjaustysite, o sūdysite tik baigiant kepti. Jei spustelėjus mėsa įdumba, viduje ji dar neiškepusi, yra kraujo, jei elastinga- viduje bus rausva, jei jos nebegalima įspausti, kepsnys bus gerai iškepęs.