Kepsniai

Kepsnys tešloje

Kepsniui reikės: įdaro (pakepinti svogūnai, konservuoti kukurūzai, pakepintos morkos, truputis razinų, majonezo, neaštrių garstyčių ir medaus) neriebios šoninės; džiovintų abrikosų ir slyvų; prieskonių: pipirų, druskos, česnako miltelių, truputį kardamono ir muskato riešuto. Tešlai reikės: 4 stikl. miltų 0,5 stikl. šilto aliejaus šilto vanduo 50 g. mielių druskos ir cukraus pagal skonį. Mėsą įtrinti prieskoniais ir […]

Kepsnys su kiaušiniu

100 g maltos kiaulienos, 100 g maltos jautienos, 0.5 kiaušinio, 1 šaukštas krakmolo, 0.5 riekelės batono, truputis druskos, pipirų, 1 kiaušinis. Į maltą mėsą suberiame krakmolą, įdedame piene išmirkytą batoną, 0.5 kiaušinio, pabarstome druska bei pipirais ir išminkome. Kiaušinį verdame 4-5 min., atvėsiname, nulupame ir dedame į maltos mėsos vidų kaip įdarą.Kepsnį formuojame rankomis, kad […]

KRABŲ KEPSNYS

dėžutė konservuotų krabų mažas svogūnas truputis acto augalinio aliejaus malto imbiero ant peilio galo 1 kiaušinis miltų pieno pipirų ir druskos Padažui: truputis pomidorų pastos 3 vidutinio didumo svogūnai česnako skiltelė truputis malto imbiero druskos, pipirų augalinio aliejaus Krabus nuplauti po tekančiu šiltu vandeniu, sumaišyti su smulkiai supjaustytu svogūnu, druska, pipirais, actu, augaliniu aliejumi ir […]

Itališka veršienos filė

800 g veršienos filė druskos pipirų 4-6 rūkytų lašinių juostelės 4-6 švieži šalavijo lapai (Vaistinis šalavijas) aliejaus Švariai nuvalyta filė supjaustoma į 4-6 porcijas. Kiekviena porcija įtrinama druska ir šviežiai maltais pipirais. Kiekvienas kepsnys įvyniojamas į lašinių juostelę. Ant viršaus uždedamas šviežias šalavijų lapas ir šis paketėlis kryžmiškai apvyniojamas siūlu. Truputi apšlakstoma aliejumi, dedama į […]

Kepta veršienos šlaunelė

1 veršienos šlaunelė, 100 g lašinių, 1 morka, 1 petražolė, druskos. Veršienos šlaunelę nuplauti, įtrinti druska ir palaikyti vieną valandą, kad įsisūrėtų.Tada mėsą nusausinti, aptepti grietine ar sviestu arba prismaigstyti lašinių gabalėlių ir, įdėjus į skardą, kepti karštoje orkaitėje.Kai mėsa iš visų pusių gražiai apkeps, įpilti truputį karšto vandens, pridėti nuvalytų pjaustytų morkų, petražolių ir […]

Romšteksas Florentina

(4 porcijos) 4 dideli veršienos gabalai (nugarinė, filė) druskos pipirų citrinos griežinėlis alyvų aliejaus Dėl trumpo kepimo šis kepsnys turi aštrų skonį. Iš išorės kepsnys turi būti apkepęs, viduje – rožinis. Mėsa trumpai marinuojama aliejuje su pipirais. Nuvarvinama ir dedama į įkaitusį grilį. Temperatūra sumažinama. Kai iš mėsos pradeda skirtis sultys, mėsa pasūdoma. Turi apkepti […]

Jautienos kepsnys

6 porcijoms reikės: 2 šaukštų miltų, 2 šaukštelių garstyčių miltelių 2kg jautienos, 1 šaukšto aliejaus. Padažui: 1 šaukšto miltų, 600ml lieso daržovių sultinio, vorčesterio padažo pagal skonį. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Miltus, garstyčių miltelius ir 2 šaukštelius šviežiai maltų juodųjų pipirų suberkite į dubenį, viską gerai sumaišykite ir ištrinkite šiuo mišiniu jautieną. Aliejų įkaitinkite […]

Amerikietiškas filė kepsnys

Grilyje kepti jautienos gabaliukai su anannasais 400 g jautienos filė gabaliukai (4 maždaug 2 cm. storio gabaliukai) 1 skiltelė česnako druskos 1 šaukštelis rudo cukraus 4 šaukštai aliejaus 230 g konservuotų ananasų raudonųjų pipirų Mėsa gerai išmušama kūjeliu. Česnako skiltelė plačiu peiliu sumaigoma ant druskos. Kepsnius įtriname (geriausia rankomis) druska su česnako sultimis. Rudasis cukrus […]

Veršienos kepsnys vyno padaže

500 g kumpio prieskonių prieskoninių daržovių druskos pomidorų tyrės Padažui: 2 svogūnai 1 šaukštas krakmolo 0,5 stiklinės baltojo (sauso) vyno druskos cukraus Į keptuvą sudėti išimtus ir sukapotus kumpio kaulus, ant jų sudėti mėsą, įtrintą druska su prieskoniais, suberti prieskonines daržoves, įpilti truputį vandens ar sultinio ir kepti orkaitėje, kol suminkštės (retkarčiais palaistant). Padažui pakepintus […]

Kiaulienos kepsnys meksikietiškas

Jums reikės: 1 kg liesos kiaulienos, 1 šaukštelio kakavos miltelių, 1 šaukšto miltų, 0.5 šaukštelio trintų kmynų, raudonųjų ir juodųjų pipirų pagal skonį, žiupsnelio džiovintų raudonėlių, 2 šaukštų skysto medaus, 3 šaukštų grietinėlės, citrinos ir petražolių papuošti. Mėsą supjaustykite piršto storumo gabalais, sudėkite į keptuvą ir apie pusvalandį kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 200 laipsnių […]