KRABŲ KEPSNYS


dėžutė konservuotų krabų
mažas svogūnas
truputis acto
augalinio aliejaus
malto imbiero ant peilio galo
1 kiaušinis
miltų
pieno
pipirų ir druskos
Padažui:
truputis pomidorų pastos
3 vidutinio didumo svogūnai
česnako skiltelė
truputis malto imbiero
druskos, pipirų
augalinio aliejaus
Krabus nuplauti po tekančiu šiltu vandeniu, sumaišyti su smulkiai supjaustytu svogūnu, druska, pipirais, actu, augaliniu aliejumi ir imbieru. Laikyti vieną valandą. Iš miltų pieno ir kiaušinių paruošti skystą tešlą ir taip pat palaikyti valandą.
Svogūnus smulkiai supjaustyti, sumaišyti su maltu imbieru, įmesti česnako skiltelę skiltelę ir patroškinti. Kai svogūnas suminkštės, išgriebti česnaką, pridėti pomidorų pastos, pasūdyti, pabarstyti pipirais ir išmaišyti.
Krabus nusausinti, apvolioti tešloje ir kepti dideliame kiekyje gerai įkaitinto aliejaus.
Valgyti tuojau pat. Prie jų labai tinka biriai virti ryžiai. Padažą patiekti atskirame inde. Tinka įvairios aštresnės ar saldžiarūgštės vaisių ir daržovių salotos.