Braškių kremas su sausainiais


200 g sausainių
500 g braškių
250 g liesos varškies
3 šaukštai cukraus
8 šaukštai želatinos
200 g grietinėlės
apelsinų sulčių

Papuošimui:
mėtos lapelių
braškių

Braškes nuųplauti. Pusę braškių sutrinti ir sumaišyti su želatina, palikti 10 min pastovėti. Po to mosę šyldyti ant garų, kol ištirps želatina. Truputį atvėsinus, sudėti varškę ir 3 šaukštus cukraus, viską gerai išmaišyti. Išplakti gritinėlę. Kai pradės stingti varškės masė, sudėti grietinėlę ir atsargiai išmaišyti. Sausainius sulaužyti į kelias dalis.
Likusias braškes supjaustyti griežinėliais ir išdelioti aplink desertinės lekštės šonus. Ant dugno berti sluoksnelį sutrupintų sausainių, ant viršaus užpilti sluoksnį kremo. Ant kremo išdelioti sluoksnį braškių ir vėl sausainių bei kremo sluoksniai. Papuošti per pusę perpjautomis braškėmis pei metų lapeliais.