Veršienos kepsnys vyno padaže


500 g kumpio
prieskonių
prieskoninių daržovių
druskos
pomidorų tyrės
Padažui:
2 svogūnai
1 šaukštas krakmolo
0,5 stiklinės baltojo (sauso) vyno
druskos
cukraus

Į keptuvą sudėti išimtus ir sukapotus kumpio kaulus, ant jų sudėti mėsą, įtrintą druska su prieskoniais, suberti prieskonines daržoves, įpilti truputį vandens ar sultinio ir kepti orkaitėje, kol suminkštės (retkarčiais palaistant).
Padažui pakepintus svogūnus patroškinti vyne, įpilti truputį sultinio, supilti ištirpintą krakmolą, sudėti pipirus, druską, cukrų ir maišant kaitinti.
Kepsnį supjaustyti griežinėliais, sudėti į pašildytą pusdubenį, į kurį supiltas padažas.
Papuošti petražolių lapeliais.
Atskirai patiekiamos bulvės ar košė, raugintų ar marinuotų daržovių salotos.