Dviejų ingredientų pyragaičiai
Kuo mažiau ingredientų, tuo paprasčiau, tuo greičiau galima prisiruošti, o svarbiausi – skonis nuo to nenukenčia! 🙂
Kuo mažiau ingredientų, tuo paprasčiau, tuo greičiau galima prisiruošti, o svarbiausi – skonis nuo to nenukenčia! 🙂
Pastaruoju metu visas pasaulis grįžta prie duonkepystės šaknų: socialinius tinklus tiesiog užplūdo įvairiausių duonos ir kepinių receptų nuotraukos: cinamoninės bandelės, fokačija ir visas jas vainikuojanti – natūralaus raugo duona (angl. sourdough). Naršyklių statistikos rodo, jog karantino metu labiausiai ieškomi ir skaitomi receptai internete buvo susiję būtent su duona. Tinklaraščio „Kasdienės mūsų duonos“ autorė Viktorija Kordiukova […]
Šis įrašas tiems, kas turi laisvų penkiolika minučių ir po geros valandėlės jau nori mėgautis akimirka sau su ta minkšta ir kvepiančia bandele.
Tokį paprastą ir kasdienišką patiekalą (?) valgę tikriausiai yra visi. ? Vis dėlto, šį kartą omletas su daržovėmis turėjo savo “guolį“ – prancūzišką ragelį. O kam? Kad būtų sočiau, gražiau, o ir įdomiau! Galvojau, ar išvis dalintis, šiek tiek gėda omletą vadinti patiekalu, bet ai, gal kam patiks pati idėja ir kitą kartą kepantis omletą […]
Purus vanilinis, kakavinis ir aguoninis sluoksniai viename kepinyje, aplieti šokoladiniu glajumi su riešutų pabarstukais – idealus keksas su aguonomis bet kokiai šventei.
Nuostabios sūrio – kumpio bandelės, puikiai tiks kaip užkandis šventei, pasiimti į pikniką, mokyklą, bet kur! Kitą kartą bandyčiau kepti keksiukų formelėse, bet jei neturite, puikiai galima išsikepti tiesiog ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kaip dariau šį kartą aš 🙂 12 vnt. reikės: 150 g virto kumpio 4 kiaušinių 120 g fermentinio sūrio 100 g […]
Arba “”Napoleonas” su špinatais” kaip siūlo vadinti recepto autoriai (šaltinis – Rimi leidinys “Alus.Receptai.Užkandžiai”). Gaminamas nesunkiai, skanus ir įdomus patiekalas. Labai tinka prie kavos ar arbatos puodelio, stiklinės sulčių ar limonado, prie vyno taurės ar alaus bokalo: Reikia/naudota: 250g sluoksniuotos tešlos 500g špinatų (naudojau šaldytus – jei naudosite ir jūs, pirma paruoškite juos pagal instrukciją […]
Kitokia varškės spurgų versija – nesaldžios spurgos iš rūkyto sūrio (varškės). Artėjant užgavėnėms, galbūt kažkam ši idėja pravers. Reikia: 250 g. rūkyto sūrio (varškės) – naudoju tokį 2 M dydžio kiaušinių 1 a.š. kepimo miltelių 100-125 g. miltų maltos saldžiosios paprikos (arba kitų mėgiamų prieskonių) aliejaus virimui Kaip gaminti: Sūrį pertrinti per sietelį, įmušti kiaušinius, […]
Meduolį kepiau visai neplanuotai. Ieškojau Velykų bobos recepto, vis neišsirinkau ir bevartant knygą “Metai už stalo“ užkliuvo meduolio receptas. Patiko tai, kad jam iškepti reikia daug medaus, o šito gėrio namuose netrūksta. Meduolis labai kvapnus, purus, pakankamai drėgnas, puikiai iškilo. Toks tikras ir vertas meduolio vardo, su daug daug medaus. Ilgai lieka skanus, jei laikysite […]
Daug geriau už pirktinius avižinius batonėlius. Tik šis labiau traškus, nei minkštas. Beje, labai skanu jį valgyti ir pasismulkinus su jogurtu.