Kepiniai

Garbanotos bandelės

Garbanotos bandelės

Užgavėnės galėtų būti ir oficiali maisto mylėtojų šventė. Tik pagalvokit, valgyti ir gaminti reikia bent 9 kartus! Gerumas neišpasakytas :). Gaila, kad šiandien tenka kiūtoti darbe ir svajoti apie kokius mielinius sklindžius, blynus su grybų ir šoninės padažu, gardžias spurgas ir kitokius baisiai riebius skanėstus, valgomus per Užgavėnes. Teks atsigriebti vakare ir prisišveisti iki soties, […]

Paprastas barankų receptas

Paprastas barankų receptas

Šitos “barankos” (ar riestainiai) yra kažkas nerealaus. Jos minkštos, jos šviežios, jos naminės ir jos labai greitai išnyksta. Po šitų niekada nenorėsite pirktinių. Pastabos: Viskas labai paprasta, net nėra jokių pastebėjimų. Privalumai: lengvai pagaminamos, minkštos išlieka keletą dienų. Trūkumai: nėra. Kam patiktų: visiems. Įvertinimas: 10/10 Receptas (apie 20 barankų):  125 ml šilto vandens 3-4 g […]

Moliūgo keksiukai su karameliniu kremu

Moliūgo keksiukai su karameliniu kremu

Kadangi nuo moliūgų vyniotinio buvo likę moliūgo tyrės, nutariau ją sunaudoti ne sriubai, o keksiukams. Sriuba bus kitą kartą. Šį kartą derinuosi prie spalvų už lango ir pristatau jų didenybes moliūgų keksiukus su karamelinio kremo kepuraitėmis. Pastabos: Viskas labai paprasta, kepu juos jau antrą kartą ir abu kartus pavyko gerai. Kremą galite dėti kokį tik […]

Omletas kitaip arba omletas prancūziškame guolyje

Omletas kitaip arba omletas prancūziškame guolyje

Tokį paprastą ir kasdienišką patiekalą (?) valgę tikriausiai yra visi. 🙂 Vis dėlto, šį kartą omletas su daržovėmis turėjo savo “guolį“ – prancūzišką ragelį. O kam? Kad būtų sočiau, gražiau, o ir įdomiau! Galvojau, ar išvis dalintis, šiek tiek gėda omletą vadinti patiekalu, bet ai, gal kam patiks pati idėja ir kitą kartą kepantis omletą […]

Cinamoninės bandelės

Cinamoninės bandelės

Parodykite man bent vieną, kuris besiklausydamas, kaip už lango barbena lietus, nemėgsta pasiimti į rankas dar šiltą, cinamonu kvepiančią, minkštą bandelę ir puodelį karštos kakavos. Tikiu, kad tokių yra, bet šis įrašas ne jiems. Šis įrašas tiems, kas turi laisvų penkiolika minučių ir po geros valandėlės jau nori mėgautis akimirka sau su ta minkšta ir […]

Keksiukai su mėlynėmis – sunku atsivalgyti!

Keksiukai su mėlynėmis – sunku atsivalgyti!

Minkšti ir purūs, lyg aksominiai,  subtiliai kvepiantys cinamonu ir kupini mėlynių gerumo. Viskas viename pyragėlyje. Šių nuostabių uogų mylėtojams – labai lengvai paruošiami ir ypač skanūs keksiukai su mėlynėmis. Sunku atsivalgyti :) Beveik taip pat skanu būtų su avietėmis. Tikras vasaros gėris… Mėlynių keksiukams reikės: 200 g miltų 80 g tirpinto sviesto * 100 g cukraus 1 kiaušinio (L dydžio) 2 a.š. kepimo miltelių 1/2 a.š. cinamono 80 g […]

Bandelės su aguonomis ir šokoladu

Bandelės su aguonomis ir šokoladu

Neveltui šios bandelės yra iš knygos pavadinimu “Nostalgiški skanumynai”, nes tokias (ar bent jau panašias) valgydavau Vilniuje “Pieno bare” ir nostalgiją man tikrai sukelia. Šiaip jos nėra niekuo ypatingos – kvapnios, minkštos ir pilnos aguonų. Kadangi aguonų mano spintelėse buvo užsilikę dar nuo Kalėdų, tai reikėjo jas kur nors sunaudoti. Pastabos: Recepte nurodyta įdarui baltymą […]

Batonas pagal Julia Child

Batonas pagal Julia Child

Kažkaip atrodo, kad viskas, kas bus gaminama pagal Julia, pavyks. Be jokių abejonių. Kol kas 2 kartai parodė, kad galiu kliautis jos receptais. Tą ir darau. Batonas labai skanus, plutelė traški traški, o vidus minkštutėlis, gali riekelę suspausti iki kol susiliečia pirštai, o po to ji vėl gražiai išsipučia… 😉 2 kepalams reikia: 2,5 stiklinės […]

Keksiukai su braškėmis

Keksiukai su braškėmis

Drėgni, vasariški, gaivūs. Nesinori daugžodžiauti, keksiukai yra keksiukai, vieni skaniausių, lengviausiai pagaminamų mini torčiukų, kuriuos gali puošti kaip tik vaizduotė leidžia… Kuo toliau, tuo labiau mėgstu keksiukus. 🙂 Reikia (man gavosi 10 keksiukų): 150 g miltų 80 g cukraus 1 a.š. vanilinio cukraus 1 a.š. kepimo miltelių 100 ml pieno 1 didelis kiaušinis 60 g […]

Grietinėčiai

Grietinėčiai

Su tais “senoviniais” saldumynais yra taip, kad jie niekada neatsibosta ir yra, bene, vieninteliai, kuriuos karts nuo karto pakartoju. Jiems nereikia daug laiko, jie paprasti, jie primena vaikystę ir šiaip jie tiesiog patogūs. Pastabos: Viską dariau pagal receptą, nieko nekeisdama, tik vienas dalykas – naudojau 180 g varškės (pilnai užteko), o nuo kiaušinio, skirto įdarui, […]