Kepiniai

Pynutės

Pynutės

Nepaisant to, kad jau turėjau savo mėgstamą, daug kartų išbandytą ir praktiškai tobulą mielinių bandelių receptą, šis nukonkuravo visus iki šiol bandytus mielinius kepinius. Nepriekaištingai minkštos, ne per saldžios ir dar su citrinos nata – nežinau ar gali bebūti geriau. Pastabos: Tešla gaunasi pakankamai lipni, bet jei minkai su kombainu, nėra jokių problemų. Jei norite […]

Nebelgiški vafliai

Nebelgiški vafliai

Žinau, kad dabar ypač madinga valgyti belgiškus vaflius – tiek su saldžiais priedais, tiek su sūriais. Bet aš prisiminiau tuos senus, tradiciškus, lietuviškus (nors, matyt, jie visai ne lietuviški). Jie gali tapti puikiu indeliu ledams arba kremui su vaisiais. Bet labai skanu ir vienus sutraškinti. Pastabos: Jei norite traškių vaflių, darykite juos plonesnius (įpylę tešlos, […]

Švediški pyragačiai –Semla

Švediški pyragačiai –Semla

Nors šie pyragaičiai yra tradicinis švedų Užgavėnių patiekalas, aš kepiau jau gerokai po Užgavėnių. O kadangi man jos taip patiko tai imsiu ir susukčiausiu – prisikepsiu kalną bandučių per Velykas. Aš gi ne švedė, o ir Užgavėnės praėjo. Užtat darosi linksmiau, kai žinau, jog už kelių savaičių vėl valgysiu šį Dievų maistą. 🙂 Truputį paliaupsinsiu […]

Keksiukai su nutella

Keksiukai su nutella

Mano pasididžiavimas, atradimas, didžiausias džiaugsmas ir skaniausias iš skaniausių Donna Hay’s keksiukų receptas. Ranką prie širdies dedu – šie geriausi. Man jie tokie… neatsivalgomi. Nuttelos plutelė traški traški, tai mane ir papirko. Prie progos siūlau pasibandyti ir įsimylėti. 🙂 10 didelių keksiukų (arba 12, jei nebūsit tokie gobšūs, kaip aš, ir po mažiau į formeles […]

Cukruoti riestainiai

Cukruoti riestainiai

Tai dar vienas “saugus”, greitas, bet neįmantrus saldumynas iš savo mokyklos laikų. Pamenu juos iš valgyklos, kur prie siauro prekystalio stumdydavosi kas dėl picų su raugintais agurkėliais ir dešrelėmis, kas dėl bandelių su šokoladu, kas dėl šių riestainių. Dabar stumdytis jau nebereikia, nebent prie viryklės. Pastabos: Aš dariau nedidelius riestainius, tai man iš šio kiekio […]

Bandelės su cinamonu

Bandelės su cinamonu

Vis varvindavau seilę žiūrėdama į Gabrielės bandutes, kol prisiruošiau pati jas išsikepti. Rezultatu likau laaabai patenkinta, darbo mažai, o skonis… 25 bandelės dingo tą pačią dieną. Tai daug ką pasako… 🙂 Viršus gavosi traškus, o vidus – minkštutėlis. Reikia: 250 ml pieno 60 g rudojo cukraus 7 g sausų mielių 50 g sviesto 390 g miltų […]

Kruasanai su cinamonu

Kruasanai su cinamonu

Reikės: 1 kg miltų 80 g cukraus 20 g pieno miltelių 70 g kiaušinio miltelių 15 g druskos 20 g sausų mielių 1/2 l vandens 70 g margarino kiaušinio Įdarui: 2 šaukštai cinamono 8 šaukštai cukraus Sumaišyti miltus, mieles, cukrų, pieno miltelius, kiaušinių miltelius, druską ir vandenį. Užminkyti tešlą ir leisti pastovėti šilumoje, kol pakils. […]

Elzasietiškas obuolių pyragas

Elzasietiškas obuolių pyragas

Daug laiko, jėgų ir produktų nereikalaujantis pyragas. Tad jei šaldytuve turite užsilikusios grietinėlės, o turguje jau spėjote įsigyti šviežių obuolių (o gal nusiskinti jų savo kieme), pasiraitokite rankoves. Pastabos: Pyrago pagrindui naudojau trapią tešlą, kurią iš anksčiau buvau užšaldžiusi. Pyragą kepiau 18 cm formoje, ir tešlos man buvo kaip tik, tik bėda, kad nežinau tiksliai, […]

Avižiniai batonėliai su riešutais

Avižiniai batonėliai su riešutais

Tik nereikia apsigauti, kad jei jau iš avižų, be miltų ir be kiaušinių, tai bus labai sveikas “užkandis”. Tikrai ne. Jame yra ir cukraus, ir sviesto, todėl, spėju, kad vienas kvadratėlis bus ne mažiau kaloringas nei gabalėlis torto, bet ir skoniu jis nenusileidžia tortui. Be to, labai patogu pasiimti į darbą ar iškylą (nors kas […]

Tradicinės varškės spurgos

Tradicinės varškės spurgos

Nieko nėra gardžiau už tradicines varškės spurgas. Nesvarbu, jog riebios, jog mama žiūri iš padilbų ir grumoja, kad nesveika. Tačiau retkarčiais pasilepinti galima, prisimenant jaunystę :) Idealu su kava, būtina pavaišinti draugus! Reikės: 200 gr varškės, 1 kiaušinio, 1 arbatinio šaukštelio sodos gesintos actu, 3 valgomųjų šaukštų cukraus 3 valgomųjų šaukštų miltų(su kaupu) Eiga: Viska […]