Kepiniai

Cinamoninė estiška pynė

Cinamoninė estiška pynė

Kas dar geriau namuose paskleidžia šventinę nuotaiką be kalėdinių dainų? Bent jau man – cinamono kvapas. Jei jums irgi, kepkite šį “vainiką”, kuris puikiai gali vainikuoti ir šventinę vakarienę, ir tiesiog jaukų pasisėdėjimą prie arbatos puodelio. Pastabos: Net jei valgytojų nedaug, nemažinkite kiekio. Pynė išeina tikrai nelabai didelė, tad per porą dienų, tikiu, kad įveiksite. […]

Keptas tinginys

Keptas tinginys

Gruodžio 5 diena yra ypatinga. Brangi. Bet jau kelinti metai iš eilės paskendusi po rūpesčiais, egzaminais, darbais. Ir kasmet guodžiamės – čia laikina, tikrai ateis laikas, kai savo sukaktį galėsime atšvęsti padoriai, kur nors, kur dar nebuvom… Na, o šiemet vėl teko suktis iš padėties. Diena nors ypatinga, bet pilna reikalų.. Visgi nudžiuginta buvau jau […]

Trispalvis keksas su aguonomis

Trispalvis keksas su aguonomis

Purus vanilinis, kakavinis ir aguoninis sluoksniai viename kepinyje, aplieti šokoladiniu glajumi su riešutų pabarstukais – toks šių metų Velykoms dedikuojamas trispalvis keksas su aguonomis. Beje, šis kepinys neabejotinai tinka ir Kalėdoms. Pernai metų velykinėms vaišėms kepiau labai simpatišką Aguoninį keksą, užpernai – prašmatnesnį Marcipaninį keksą su vanile ir šokolado gabaliukais, o dar seniau keletą metų […]

Mielinės bandelės su varške ir uogomis

Mielinės bandelės su varške ir uogomis

Šios bandelės tik patvirtina taisyklę, kad skubėti virtuvėje nereikia, nes būtinai ką nors padarysi ne taip. Iš tiesų tešlą maišiau siaubingai skubėdama, turėjau gal 10 minučių tam. Meluoju, 10 minučių turėjau kitiems darbams, bet tarp jų maišiau ir tešlą. Ir tik kai ji pakilo ir ėmiau ją kočioti, supratau, kad pamiršau kiaušinį įmušti… Tada supratau, […]

Universalios mielinės bandelės – iš japoniškos tešlos

Universalios mielinės bandelės – iš japoniškos tešlos

Tai vienas iš nedaugelio receptų, kurį gaminu iš viso nurodyto kiekio, nes niekada minkštų bandelių nebūna per daug. Būtent – minkštų. O šitosios minkštos išlieka net ir kokias 5 dienas. Visa paslaptis japoniška „tangzhong“ tešla. Pavadinimas įmantrus, bet darbo tikrai nedaug. Užtruksite vos kokių 10 min (jei minkymą patikėsite virtuvės kombainui). O bandelėmis mėgausitės ilgai. […]

Draugų pica – negali atsibosti!

Draugų pica – negali atsibosti!

Pati skaniausia. Kol kas skanesnės neragavau nei vienoje picerijoje. Gerai žinomos “Kaimiškos“ picos atitikmuo, bet naminė…todėl skanesnė. :p Su draugais kepamės tik ją ir nepanašu, kad kada nors ji mums atsibostų. 😉 Apie picos padą norisi pasakyti, kad skaniausi man arba pagal Beatą, arba pagal J. Oliverį. Šį kartą bus pagal Oliverį, padas gaunasi kažkas […]

Meduolis su medumi ir citrininiu glajumi

Meduolis su medumi ir citrininiu glajumi

Meduolį kepiau visai neplanuotai. Ieškojau Velykų bobos recepto, vis neišsirinkau ir bevartant knygą “Metai už stalo“ užkliuvo meduolio receptas. Patiko tai, kad jam iškepti reikia daug medaus, o šito gėrio namuose netrūksta. Meduolis labai kvapnus, purus, pakankamai drėgnas, puikiai iškilo. Toks tikras ir vertas meduolio vardo, su daug daug medaus. Ilgai lieka skanus, jei laikysite […]

Keksas su karamelizuotais mandarinais

Keksas su karamelizuotais mandarinais

Kalėdinis keksas su karamelizuotais mandarinais ir džiovintais vaisiais (pasirenkame pagal savo skonį mėgstamus), kuriam pagaminti reikės: 2 mandarinų * 150 g džiovintų vaisių 2 v.š. apelsinų likerio arba konjako 170 g minkšto sviesto 130 g cukraus 3 kiaušinių 130 g miltų 1 a.š. kepimo miltelių * – jei mandarinai maži, siūlau dėti 4, labiau jausis gaivumas […]

Jelenos kūčiukai su speltos miltais

Jelenos kūčiukai su speltos miltais

Kiekvienais metais vis planuodavau kepti pati kūčiukus, bet kažkaip taip ir neprisiruošiau. Ačiū Ligitai, kad užrodė man šį receptą, pagal kurį ir nusprendžiau  pagaliau išsikepti. Receptą šiek tiek pakeičiau, vietoj paprastų miltų dėjau speltos miltus, o vietoj paprasto cukraus, rudąjį, tik man šiek tiek truko saldumo, tai kitą kartą dėčiau 1 šaukštu daugiau cukraus, čia […]

Spurgytės arba prisiminus vaikystę

Spurgytės arba prisiminus vaikystę

Vaikystės džiaugsmelis, ką ir bepasakyti. 🙂 Reikia: 250 g varškės 4 v.š. cukraus 1 kiaušinio 1 trynio 1 a.š. vanilinio cukraus 1 šaukšto brendžio 1 a.š. kepimo miltelių 150 g persijotų miltų cukraus pudros pabarstymui aliejaus kepimui Iš šio kiekio išeis apie 25-30 spurgyčių, žinoma, priklausomai nuo to, kokio jos bus dydžio. Jei norisi daugiau, […]