Avižiniai batonėliai su riešutais

Avižiniai batonėliai su riešutais

Recepto autorius: Virtuvė žaliems

Tik nereikia apsigauti, kad jei jau iš avižų, be miltų ir be kiaušinių, tai bus labai sveikas “užkandis”. Tikrai ne. Jame yra ir cukraus, ir sviesto, todėl, spėju, kad vienas kvadratėlis bus ne mažiau kaloringas nei gabalėlis torto, bet ir skoniu jis nenusileidžia tortui. Be to, labai patogu pasiimti į darbą ar iškylą (nors kas dabar, rudenį, iškylauja…). Ir šiaip daug geriau už pirktinius avižinius batonėlius. Tik šis labiau traškus, nei minkštas. Beje, labai skanu jį valgyti ir pasismulkinus su jogurtu.

Pastabos:

  • Vaisius ir riešutus naudokite kokius tik norite.

Privalumai: labai greitai padaromas, patogus pasiimti užkandis.
Trūkumai: nelabai tiks mažiems vaikams, nes pakankamai sunkiai kramtosi, man pasirodė truputį riebokas.
Kam patiktų: tiems, kas parduotuvėje praeina pro šokoladą, bet nepraeina pro avižinių batonėlių lentynas.
Įvertinimas: 8/10

  • Receptas (12 batonėlių): 
  • 180 g avižinių dribsnių (ne greito paruošimo)
  • 60 g sviesto
  • 50 g kokosų aliejaus
  • 100 g cukraus
  • 60 g rudojo cukraus
  • 1 v.š. medaus
  • 80-100 g riešutų, džiovintų spanguolių bei razinų mišinio

Gaminimas:
Riešutus, razinas ir spanguoles nuplaukite ir gerai nusausinkite. Sumaišykite su avižiniais dribsniais. Į nedidelį puodą sudėkite sviestą, kokosų aliejų, abiejų rūšių cukrų ir medų. Kaitinkite, kol užvirs ir ištirps cukrus. Dar karštą supilkite ant avižų. Viską gerai išmaišykite. Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite masę. Išlyginkite ir statykite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 min. Išėmę leiskite porą minučių atvėsti, tada kepimo popieriumi gerai paspauskite, kad masė suliptų. Galite suslėgti kokiu sunkiu daiktu. Kai truputį atvės, supjaustykite.
Originalus receptas iš čia.

Avižiniai batonėliai su riešutais