Veganiškas kakavinis pyragas

Veganiškas kakavinis pyragas

Recepto autorius: Skanėstai

Pastaruoju metu man norisi išbandyti vis ką nors nauja. Aš tikrai nesu nei vegetarė, nei veganė bet tai nereiškia, kad pastariesiems skirti receptai manęs nedomina. Kartą viename seminare sąmoningai visas dienas rinkausi tik vegetarų meniu, nes jų patiekalai man be galo patinka, yra išmoningi, nekasdieniški. Todėl nusprendžiau pamėginti čia visų taip išgirtąjį pyragą. Skonis nenuvylė, bet nebuvo ir kažkas wow, ką gaminčiau ir gaminčiau. Visgi, pažįstamų tarpe turiu veganų, vegetarų, dėl to norisi “atsargoje“ turėti receptų, kurie jiems patiktų. Kaip pyrago pliusą galiu paminėti tai, kad jam sumaišyti užtrukau lygiai 8 minutes, o visi ingredientai yra tikrai daugelio naudojami kasdien. Taigi bonusas už paprastumą ir greitį.

Pyragui reikia:

  • 200g miltų
  • 100 g rudojo cukraus
  • 1 a.š. vanilinio
  • 3 v.š. paprastos kakavos
  • 1 a.š. sodos
  • žiupsnelis druskos
  • 200 ml šilto vandens
  • 65 ml aliejaus
  • 1 a.š. citrinų sulčių

Eiga:

Sausus produktus sumaišyti. Pilti vandenį, aliejų, citrinos sultis ir maišyti viską iki vientisos masės. Kepimo indą (naudojau 22cm) iškloti kepimo popieriumi ir supilti pyrago masę. Kepti apie 30 min iki 180 C įkaitintoje orkaitėje. Ką daryčiau kitaip: dvigubinčiau masę (tada ir kepti reiktų ilgiau). Pyragas gavosi plonas, o man tokie nepatinka. Idėja: turbūt visi žino, kad būna pirkti sausų mišinių pyragams, picoms, blynams ir t.t. Šio pyrago ingredientai labai tinkami tam sausam (ir be jokių E!) mišiniui pasiruošti. Galiausiai liks tik sumaišyti su vandeniu, aliejumi ir citrinos sultimis (galima keisti actu) ir pašauti į orkaitę. 🙂