Sūrio-kumpio bandelės

Sūrio-kumpio bandelės

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas

Nuostabios sūrio – kumpio bandelės, puikiai tiks kaip užkandis šventei, pasiimti į pikniką, mokyklą, bet kur! Kitą kartą bandyčiau kepti keksiukų formelėse, bet jei neturite, puikiai galima išsikepti tiesiog ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kaip dariau šį kartą aš 🙂

12 vnt. reikės:

  • 150 g virto kumpio
  • 4 kiaušinių
  • 120 g fermentinio sūrio
  • 100 g sviesto
  • 125 g miltų (aš naudojau speltos)
  • 115 ml vandens
  • Druskos, juodųjų pipirų

Pirmiausiai padarome plikytą tešlą: puode užverdame pasūdytą vandenį su sviestu, kaitiname kol sviestas pilnai išsilydys. Kai vanduo pilnai užvirs, vienu kartu suberiame miltus ir mediniu šaukštu greitai išmaišome, iki, kol masė pradės atšokinėti nuo puodo sienelių ir sušoks į gabalą. Tada tešlą perdedame į kitą indą ir įmaišome po vieną kiaušinį (kiaušinį labai gerai išmaišome, tik paskui dedame kitą). Įberiame juodųjų pipirų pagal skonį. Sutarkuojame burokine tarka fermentinį sūrį, beriame į tešlą, gerai išmaišome. Virtą kumpį supjaustome kubeliais ir sudedame į tešlą, gerai išmaišome. Skardą išklojame kepimo popieriumi, šlapiomis rankomis formuojame rutuliukus, dedame toliau vienas nuo kito, kad bandelėms būtų vietos plėstis (arba dedame po v.š. tešlos į keksiukų formeles). Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min. Skanios tiek šiltos, tiek šaltos. Skanaus!


Sūrio-kumpio bandelės

Sūrio-kumpio bandelės

Sūrio-kumpio bandelės