Nesaldžios (rūkyto sūrio/varškės) spurgos
Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė
Kitokia varškės spurgų versija – nesaldžios spurgos iš rūkyto sūrio (varškės). Artėjant užgavėnėms, galbūt kažkam ši idėja pravers.
Reikia:
- 250 g. rūkyto sūrio (varškės) – naudoju tokį
- 2 M dydžio kiaušinių
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 100-125 g. miltų
- maltos saldžiosios paprikos (arba kitų mėgiamų prieskonių)
- aliejaus virimui
Kaip gaminti:
Sūrį pertrinti per sietelį, įmušti kiaušinius, išmaišyti, suberti miltus, kepimo miltelius, prieskonius. Viską gerai išmaišyti – tešla neturi būti labai kieta. Rankas patepti aliejumi, formuoti graikinio riešuto dydžio spurgytes. Jeigu tešla atrodo per minkšta, galima įberti dar šiek tiek miltų, bet ne per daug – kitaip spurgos bus kietos ir ne tokios skanios.
Spurgas virti įkaitintame aliejuje (nesudėkite visų, turi būti pakankamai vietos, nes kepant jos pučiasi ir vartosi).
Išeiga viso ~20 spurgyčių. Skaniausios ką tik iškeptos – tuomet jos ypatingai purios, minkštos ir tiesiog tirpsta burnoje.
Skanaus!