Cinamoninės bandelės

Cinamoninės bandelės

Recepto autorius: Virtuvė žaliems

Parodykite man bent vieną, kuris besiklausydamas, kaip už lango barbena lietus, nemėgsta pasiimti į rankas dar šiltą, cinamonu kvepiančią, minkštą bandelę ir puodelį karštos kakavos. Tikiu, kad tokių yra, bet šis įrašas ne jiems. Šis įrašas tiems, kas turi laisvų penkiolika minučių ir po geros valandėlės jau nori mėgautis akimirka sau su ta minkšta ir kvepiančia bandele.

Pastabos:

  • Jei kepsite atsegamoje formoje, būtinai įtieskite į ją kepimo popierių. Įtieskite taip, kad užsidengtų ir visi kraštai, nes kitaip tirpstantis sviestas bėgs per kraštus ir sugadinsite kepimo formą.
  • Kadangi turėjau nuo kitų kepinių likusio baltojo šokolado, iškepusias bandeles apliejau juo, bet tai nėra būtina.

Privalumai: greitai padaromos, nelimpanti tešla, minkštos.
Trūkumai: reikia minkšto sviesto, tad pasiruoškite iš anksto; nerekomenduoju kepti daug, jei nesiruošiate pirmą-antrą dieną jų suvalgyti, nes trečią dieną bandelės jau kietokos.
Kam patiktų: tiems, kurių negąsdina lietus už lango
Įvertinimas: 9/10

Receptas (6 bandelėms, jei reikia daugiau – dvigubinkite):

  • 250 g miltų
  • 5 g sausų mielių
  • 1/2 v.š. cukraus
  • 1/2 a.š. druskos
  • 125 ml pieno
  • 30 g sviesto
  • Pusės kiaušinio plakinio (apie 30 g)

Pabarstymui:

  • 50 g minkšto sviesto
  • 65 g cukraus
  • 1,5 a.š. cinamono

Gaminimas:
Į nedidelį puodą supilkite pieną ir sudėkite sviestą. Kaitinkite ant nedidelės kaitros, kol sviestas ištirps. Palikite, kad truputį atvėstų (tiek, kad įkišus pirštą, nebūtų karšta). Kitame dubenyje sumaišykite miltus, druską, sausas mieles ir cukrų. Kai pieno ir sviesto mišinys atvės, pilkti jį į sausus ingredientus. Ten pat supilkite kiaušinio plakinį ir pradėkite minkyti.

Minkykite tol, kol tešla taps vientisa ir glotni (su kombainu man tai užtruko apie 5 min). Suformuokite rutulį ir dėkite į švarų indą. Uždengite ir leiskite, kad pakiltų (apie valandą).

Pakilusią tešlą iškočiokite į stačiakampį (apie pusės cm storio), aptepkite minkštu sviestu, apibarstykite cukrumi ir cinamonu. Susukite į ritinį ir supjaustykite į 6 bandeles. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi (jei forma nėra atsegama, popieriaus nereikia) ir sudėkite bandeles. Užklokite ir leiskite dar kokį pusvalandį joms pakilti. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir dėkite kepti 30 min. Išėmę galite aplieti glajumi, bet nebūtina.

Originalus receptas iš knygos “Beatos virtuvė: kepinių knyga”

Cinamoninės bandelės
Cinamoninės bandelės
Cinamoninės bandelės
Cinamoninės bandelės
Cinamoninės bandelės