Riešutų sviesto ir avižinių dribsnių rutuliukai
Recepto autorius: Virtuvė žaliems
Tai dar vienas sveikas, becukris receptas, kuris padaromas pakankamai greitai (jei geras kombainas, užtruksite 10 min), jo nereikia kepti, šaldyti, plakti, o ir valgyti galima be sąžinės graužimo.
Pastabos:
- Datules rinkitės dideles ir sultingas (tikrai ne tas pačias pigiausias ir prekybos centrų, nes tuomet kombainas turės jas kapoti bent pusvalandį).
- Riešutų sviestą naudojau savos gamybos, bet galite dėti ir pirktinį.
Privalumai: be cukraus, nedaug ingredientų, greitai padaroma, veganiškas, žaliavalgiškas.
Trūkumai: neradau.
Kam patiktų: alternatyvių desertų mėgėjams.
Įvertinimas: 10/10
Receptas (22 rutuliukams):
- 200 g datulių be kauliukų (naudojau “medjool” džiovintas datules)
- 80 g greito paruošimo avižinių dribsnių
- 130 g riešutų sviesto
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 3 v.š. vandens
Gaminimas:
Pirmiausia į smulkintuvą sudėkite datules. Pradėkite smulkinti. Kai jau ims panašėti į košę, sudėkite likusius ingredientus ir malkite iki vientisos konsistencijos. Iš gautos masės formuokite norimo dydžio rutuliukus ir trumpam įdėkite juos į šaldytuvą. Arba valgykite iš karto.
Receptas paimtas iš čia: https://www.createnourishlove.com/2015/07/17/peanut-butter-oatmeal-energy-bites/