Riešutų sviesto ir avižinių dribsnių rutuliukai

Riešutų sviesto ir avižinių dribsnių rutuliukai

Recepto autorius: Virtuvė žaliems

Tai dar vienas sveikas, becukris receptas, kuris padaromas pakankamai greitai (jei geras kombainas, užtruksite 10 min), jo nereikia kepti, šaldyti, plakti, o ir valgyti galima be sąžinės graužimo.

Pastabos:

  • Datules rinkitės dideles ir sultingas (tikrai ne tas pačias pigiausias ir prekybos centrų, nes tuomet kombainas turės jas kapoti bent pusvalandį).
  • Riešutų sviestą naudojau savos gamybos, bet galite dėti ir pirktinį.

Privalumai: be cukraus, nedaug ingredientų, greitai padaroma, veganiškas, žaliavalgiškas.
Trūkumai: neradau.
Kam patiktų: alternatyvių desertų mėgėjams.
Įvertinimas: 10/10

Receptas (22 rutuliukams):

  • 200 g datulių be kauliukų (naudojau “medjool” džiovintas datules)
  • 80 g greito paruošimo avižinių dribsnių
  • 130 g riešutų sviesto
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 3 v.š. vandens

Gaminimas:
Pirmiausia į smulkintuvą sudėkite datules. Pradėkite smulkinti. Kai jau ims panašėti į košę, sudėkite likusius ingredientus ir malkite iki vientisos konsistencijos. Iš gautos masės formuokite norimo dydžio rutuliukus ir trumpam įdėkite juos į šaldytuvą. Arba valgykite iš karto.

Receptas paimtas iš čia: https://www.createnourishlove.com/2015/07/17/peanut-butter-oatmeal-energy-bites/

Riešutų sviesto ir avižinių dribsnių rutuliukai