Sluoksniuotas pyragas su špinatais

Sluoksniuotas pyragas su špinatais

Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė

Arba “”Napoleonas” su špinatais” kaip siūlo vadinti recepto autoriai (šaltinis – Rimi leidinys “Alus.Receptai.Užkandžiai”).
Gaminamas nesunkiai, skanus ir įdomus patiekalas. Labai tinka prie kavos ar arbatos puodelio, stiklinės sulčių ar limonado, prie vyno taurės ar alaus bokalo:

Reikia/naudota:

  • 250g sluoksniuotos tešlos
  • 500g špinatų (naudojau šaldytus – jei naudosite ir jūs, pirma paruoškite juos pagal instrukciją ant pokelio)
  • Svogūnas (didelis) + šiek tiek aliejaus kepimui
  • 300g lydyto tepamo sūrelio (panašaus kaip kad tokio)
  • Kiaušinio aptepimui
  • Prieskonių pagal skonį

Gaminimas:
Tešlą pakočioti, subadyti šakute, supjaustyti norimo dydžio lakštais, aptepti plaktu kiaušiniu, kepti 180C orkaitėje ~15min.

Kol tešla kepa, keptuvėje pakepiname svogūną su aliejumi, sudedame špinatus (jei švieži – pasmulkinam prieš tai), pagardiname prieskoniais. Kai špinatai sukepa, sudedame lydytą sūrelį.

Iš orkaitės išimame iškepusius lakštus. Atvėsiname šiek tiek. Pravėsus špinatams, tepame sluoksnį ant vieno lakšto, dedame kitą ir taip kol sunaudojame visus lakštus.

Viskas. Skanaus!
Sluoksniuotas pyragas su špinatais
Sluoksniuotas pyragas su špinatais