Keksas su karamelizuotais mandarinais

Keksas su karamelizuotais mandarinais

Recepto autorius: Dalios svetainė

Kalėdinis keksas su karamelizuotais mandarinais ir džiovintais vaisiais (pasirenkame pagal savo skonį mėgstamus), kuriam pagaminti reikės:

  • 2 mandarinų *
  • 150 g džiovintų vaisių
  • 2 v.š. apelsinų likerio arba konjako
  • 170 g minkšto sviesto
  • 130 g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 130 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių

* – jei mandarinai maži, siūlau dėti 4, labiau jausis gaivumas

Nulupame mandarinus, padaliname skiltelėmis ir paliekame valandėlei, kad apdžiūtų. Džiovintus vaisius užpilame likeriu, išmaišome ir taip pat paliekame pastovėti, kol susigers skystis.

Keptuvėje ištirpiname 2 v.š. sviesto, įberiame 1 a.š. cukraus su sudedame mandarinų skilteles. Karamelizuojame po porą minučių kiekvieną pusę. Išimame ir ataušiname.

Į tą pačią keptuvę suberiame išmirkusius vaisius ir pakaitiname, kol išgaruos skystis. Ataušiname.

Pailgą kekso kepimo formą (maniškė 25×10 cm) ištepame sviestu ir pabarstome miltais. Orkaitę įkaitiname iki 180º C.

Likusį sviestą išplakame su cukrumi iki purios masės. Toliau plakant po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno paplakame. Suberiame su kepimo milteliais sumaišytus ir išsijotus miltus. Sudedame džiovintus vaisius ir viską išmaišome.

Pusę tešlos sudedame į paruoštą kepimo formą, ant jos išdėliojame mandarinų skilteles, o ant viršaus sukrečiame likusią tešlos dalį.

Šauname įkaitinton orkaitėn ir kepame 40-50 min., kol įsmeigtas medinis iešmelis nesivels tešla. Karštą keksą aušiname formoje, vėliau – ant grotelių. Beveik ataušusį pabarstome cukraus pudra. Beje, gardžiausias šis keksas būna kelias dienas pabrandintas. Skanaus 🙂

Šaltinis: žurnalas «Приготовь» 2012 m., Nr. 12
Keksas su karamelizuotais mandarinais