Jelenos kūčiukai su speltos miltais

Jelenos kūčiukai su speltos miltais

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas

Kiekvienais metais vis planuodavau kepti pati kūčiukus, bet kažkaip taip ir neprisiruošiau. Ačiū Ligitai, kad užrodė man šį receptą, pagal kurį ir nusprendžiau  pagaliau išsikepti.

Receptą šiek tiek pakeičiau, vietoj paprastų miltų dėjau speltos miltus, o vietoj paprasto cukraus, rudąjį, tik man šiek tiek truko saldumo, tai kitą kartą dėčiau 1 šaukštu daugiau cukraus, čia gal dėl to, kad rudasis cukrus nėra toks pat saldus kaip baltas. Kaip matote mano kūčiukai rudesni nei įpasti 🙂

Reikės:

  • 500 g miltų (arba speltos miltų)
  • 250 ml šilto vandens
  • 7 g sausų mielių
  • 3 v.š. cukraus (arba 4 v.š. rudojo)
  • 2 v.š. aliejaus
  • 50 g aguonų
  • šiek tiek druskos

Mieles ištirpiname šiltame vandenyje, beriame po šaukštą cukraus ir miltų, sumaišome, paliekame kol suputos. Tada beriame likusį cukrų, druską, miltus ir aguonas, išminkome tešlą. Baigiant minkyti pilame aliejų ir perminkome. Paliekame pakilti apie val.  Tešlai pakilus, formuojame volelius ir juos pjaustome mažais gabaliukais – maždaug 1 cm dydžio, dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šauname į 180 laipsnių karštumo orkaitę. Kepame apie 15-20 min, arba kol kūčiukai gražiai pagelsta.
Skanaus!


Kūčiukai

Kūčiukai