Vyšninių pomidorų užkandis su medumi
Recepto autorius: Skanėstai
Esu iš tų žmonių, kuriems patiekalas idealus yra tada, kai jame justi visi skoniai: saldumas, sūrumas, rūgštumas (kartumo tik nereikia:). Todėl net jei tai tik pomidorai, jei juose galiu aptikti minėtą skonių gamą, man tai – maloniausia gomuriui šventė! Iš karto pasakau, kad labai svarbu neapsigauti ir nenuvertinti paprastos šių pomidorų išvaizdos. Jie puikaus skonio! O šiuo metu, kai pomidorų gausu kiekviename darže, o jei ne darže, tai parduotuvėse, tikiu, jog nepasigailėsite suteikę jiems kiek kitokį, nei įprasta, skonį. Man skaniausia – ant ciabatta duonos (idealiu atveju – paskrudintos ant sviesto ir ištrintos česnaku), tačiau neabejoju, kad tai būtų labai skanus garnyras prie grilyje ar orkaitėje kepto maisto.
Reikia:
- 500 g vyšninių pomidorų
- 3 česnako skiltelės
- 2 v.š. skysto medaus
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus
- himalajų druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminame:
- Pomidorus perpjauti per pusę ir be tarpų išdėlioti aliejumi ar svieste išteptoje skardoje.
- Smulkiai kapotus česnakus sumaišyti su druska, medumi, alyvuogių aliejumi, druska bei pipirais.
- Gautą masę užpilti ant pomidorų ir išmaišyti. Kepti iki 190 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol pomidorai taps sultingi, išsipūtę.
- Patiekite ant skrudintos itališkos duonos riekelių ar kaip tik sugalvosite.
Džiaugiuosi receptą aptikusi H. F.-Whittingstall knygoje “Vegetariški patiekalai kiekvieną dieną“.