5 greiti ir vasariški receptai su braškėmis
Recepto autorius: Virtuvesmenas.lt
Tikromis vasaros šauklėmis visiškai pagrįstai galime vadinti braškes. Soduose jos sunoksta ir ant prekystalių nugula jau birželio pradžioje. Šios daugelio mėgstamos uogų karalienės – ne tik skanios, aromatingos, bet ir turinčios daug vertingų medžiagų. Braškėse gausu B grupės vitaminų, vitamino C, mineralų geležies, kalcio kalio, cinko, antioksidantų ir kt., tad jei natūraliai norite papildyti organizmo vitaminų ir mineralų atsargas, šviežių braškių valgykite kuo daugiau.
Daugelis mėgaujasi tiesiog sutrintomis su cukrumi braškėmis, braškių „palydovais“ dažnai tampa pienas ar saldžios bandelės. O kokių dar patiekalų galima pasigaminti su šiomis populiariomis uogomis? Kai saulutė taip lepina, ko jau ko, bet ilgai stovėti prie puodų tikrai nesinori, tad įmantrius tortus su braškėmis palikime tik ypatingoms progoms ar kitiems metų laikams. Šį kartą su jų didenybėmis braškėmis siūlome pasigaminti kelis nesudėtingus patiekalus.
Lietiniai su braškėmis ir varške
Miltiniai blynai su braškių uogiene – klasiškas derinys, ypač tinkantis savaitgalio pusryčiams. Dar vienas ypatingas variantas, tinkantis pusryčiams, pietums ar vakarienei – lietiniai blyneliai su braškėmis ir varške. Varškė su braškėmis – jau patikrintas derinys gaminant dešimtis rūšių sūrio tortų ir pyragų. Šio patiekalo skonį puikiai atskleis vienu metu naudojamos ir pjaustytos, ir trintos braškės. Beje, patiekalas – gana sotus, bet visiškai tiks ir kaip desertas.
Receptą rasite čia: Lietiniai su braškėmis ir varške
Sūrio pyragas
Nekepti pyragai užkariavo daugelio virtuves ir… širdis. Šis – ne išimtis. Pyrago pagrindui naudojami ne tik trupinti ar smulkintuvu sutrinti sausainiai, bet ir graikiniai riešutai. Kremui panaudojami trys vienas už kitą gardesni skanėstai – grietinėlė, rikota ir kondensuotas pienas, o braškės užbaigia visą šį tobulą derinį. Braškes ant pyrago viršaus galima dėti supjaustytas perpus ar riekelėmis. Būtent braškės pyragui suteikia gaivumo ir vasariškumo. Jei turite didesnę šeimyną ar laukiate svečių, būtinai ruoškite dvigubą normą. Beje, nors pyrago pagrindą reikės kelias valandas palaikyti šaldytuve, jam gaminti tikrai nesugaišite daugiau nei 20–30 min.
Receptą rasite čia: Sūrio pyragas su braškėmis
Braškiniai ledai
Esate grietininių ledų ar šerbetų gerbėjai? Šie ledai patiks ir vieniems, ir kitiems. Jie gaivūs, ne per saldūs, juntamas rūgštumas, nes visgi apie pusę kiekio sudaro braškės (parduotuvėje tokių ledų nerastumėte nė su žiburiu), vientisos konsistencijos. Nieko nėra gardžiau už naminius ledus, o jei turite plaktuvą ar kokteilinę, netruksite nė 10-ies minučių. Norint, kad leduose neatsirastų ledo kristalėlių, maždaug po 8 val. patariama juos dar kartą sudėti į kokteilinę ir perplakti.
Receptą rasite čia: Naminiai braškiniai ledai
Bananų-braškių kokteilis
Receptas, kuris patiks tiek mažiems, tiek ir dideliems – bananų-braškių kokteilis. Jis puikiai atgaivins karštą dieną, nes naudojamos ne šviežios, bet šaldytos braškės (nors, žinoma, šviežios braškės irgi puikiai tiks). Šiam kokteiliui paruošti prireiks vos 4 ingredientų: braškių, bananų, jogurto ir pieno. Jis subtiliai saldus, atgaivinantis, tobulai atskleidžiantis braškių ir bananų aromatus. Jei norite sveikesnio varianto, galite naudoti jogurtą be cukraus.
Receptą rasite čia: Bananų-braškių kokteilis
Saldi braškių sriuba su kokosų drožlėmis
Jei grietininiai ledai ar kokteiliai visgi atrodo per kaloringos alternatyvos atsivėsinti, pasigaminkite šaltos braškių sriubos su kokosų drožlėmis. Ingredientų šiam receptui irgi prireiks vos 6, o daugelis jų – randami kiekvienoje virtuvėje. Braškių skonį dar geriau atskleis du kiek neįprasti ir retai su braškėmis komponuojami cinamonas ir kokosų drožlės. Ši sriuba gal kiek primins mums įprastesnį kisielių.
Receptą rasite čia: Saldi braškių sriuba su kokosų drožlėmis