Užkandžiai

Crostini su keptomis vynuogėmis ir alyvuogėmis

Crostini su keptomis vynuogėmis ir alyvuogėmis

Kai norisi virš kasdienybės kilstelėti savaitgalio pusryčius arba laukiu širdžiai mielų svečių, iškart pagalvoju apie šį patiekalą. Man tiesiog labai patinka visi ingredientai: traškios bagetės riekelės, švelni ir soti rikota (arba tepama varškė), gaivios,  sultingos ir saldžios vynuogės, pikantiškos, minkštutės alyvuogės, nuostabus rozmarino aromatas ir viską apjungiantis alyvuogių aliejus. Keptų vynuogių su alyvuogėmis derinys – […]

Įdarytos paprikos

Įdarytos paprikos

Labai skanus ir lengvai pagaminamas užkandis, išmoktas dar kokioj 7 klasėje, kai su mergaitėmis darbų pamokoje mokėmės gaminti. :)) Reikia: 2 paprikų 300 g fermentinio sūrio (kuo kietesnio) 175 g sviesto druskos pipirų 2 skiltelių česnako Eiga: Nuplaunu paprikas, gražiai išskobiu jas. Sūrį sutarkuoju, sviestą taip pat (lengviau maišyti), suberiu smulkiai pjaustytą česnaką, drusko, pipirų […]

Paprikų pesto rutuliukai su keptais burokėliais

Paprikų pesto rutuliukai su keptais burokėliais

Tikiu, kad kiekvienas patiekalas turi savo istoriją. O kiekviena istorija sieja žmones, vietas, atsitiktinumus, emocijas. Ir turbūt todėl, kažkam gimęs receptas tėra tik istorijos santrauka. Turbūt todėl, žmonės, gamindami pagal tą patį receptą, sukuria skirtingo skonio patiekalus. Nes kiekvienas įdeda recepte neužrašytų ingredientų. išeis apie 15-20 rutuliukų: 0,5 vidutinės paprikos pora saujų įvairių mėgstamų riešutų […]

Užtepėlė su kaparėliais

Užtepėlė su kaparėliais

Kaparėlius atradau palyginti neseniai. Iš pradžių netgi labai nedraugavau su jais, atrodė ir per sūrūs, ir dar kažkokie rūgštūs. Bet kažkaip su laiku netgi labai juos pamėgau. 🙂 Šios užtepėlės pradininkas mano vaikinas. Pasiūlė prie filmo paužkandžiauti, o skonis man taip patiko, kad negaliu nepasidalinti. 🙂 Valgėm su ciabatta. Reikia: 200 g lašišos salotoms ~ […]

Bulvių košės kukuliai su sūriu (video)

Bulvių košės kukuliai su sūriu (video)

Jei iš vakaro liko bulvių košės ar tiesiog virtų bulvių, kurias galima paversti koše, tuomet šis  receptas super lengvas ir gardus tokių bulvių sunaudojimui. Taip sakant, viską reikia sunaudoti iki paskutinio košės šaukšto. Tau reikės: 4 puodelių šaltos bulvių košės, 1/2 puodelio pjaustytų svogūno laiškų, 3/4 puodelio susmulkinto kepinto kumpio, 1 arbatinio šaukštelio česnako miltelių, […]

Prancūziški skrebučiai

Prancūziški skrebučiai

Iki šiol maniau, kad gaminu labai skanius prancūziškus skrebučius, valgiau ir vargo nemačiau. Kol vieną dieną naršydama internete atsitiktinai aptikau mažytę skrebučių paslaptį – į plakinį, kuriame mirkoma batono riekelė, reikia įdėti… ledų! Pamaniau, puiku – nereiks cukraus, saldumą duos ledai, pamėginsiu. Ir ooooo, vaikeli, kaip aš alpau valgydama tuos skrebučius..! Anksčiau man jie gaudavosi […]

Caponata (baklažanų troškinys)

Caponata (baklažanų troškinys)

Turtingo skonio, saldžiai rūgštus baklažanų troškinys gali tapti karštu pagrindiniu patiekalu arba šaltu užkandžiu. Caponata gimtinė yra Italija ir čia gaminama visokių šio troškinio variacijų. Kas ją stiprina  tunais ar aštuonkojais,  kas prideda bulvių ar morkų, saldžiųjų pipirų ir alyvuogių, kas gardina kedrinėmis pinijomis ir razinomis. Svarbiausia šiame patiekale yra subalansuoti saldumą ir rūgštumą, o […]

Sumuštinis su kiaušiniu

Sumuštinis su kiaušiniu

Pastaruoju metu didelį dėmesį kreipiu pusryčiams. Šį mėnesį mano rytai pakankamai laisvi, todėl ir laiko pasigaminti ką nors gardaus galiu skirti daugiau. Anksčiau būdavo dienų, kuomet pusryčius praleisdavau (nesuspėdavau..), tada tik išėjusi iš namų jausdavausi alkana, jei nepavalgydavau iki vidurdienio – suskausdavo galva, jau nekalbu apie prastą nuotaiką. Čia turbūt greitos medžiagų apykaitos kaltė. Bet […]

Greiti pietūs: įdarytos sluoksniuotos tešlos bandelės

Greiti pietūs: įdarytos sluoksniuotos tešlos bandelės

Šį kartą – greiti pietūs. Ir skanūs, beje :) kuriems reikės: sluoksniuotos tešlos lakštelių dešrelių krabų lazdelių kiaušinio ir viskas vyks labai paprastai: palauksim, kol sluoksniuota tešla atšils, tada plonai iškočiosim, susipjaustysim tokiais gabaliukais, į kuriuos bus galima suvynioti dešrelę ar krabų lazdeles. Tada jas ir suvyniosim, aptepsim plaktu kiaušiniu ir kepsim 200°C orkaitėje kol […]

Bruschetta

Bruschetta

Šio gimtadienio proga draugų pora mane ypač nustebino, padovanojo naują džiaugsmelį, kurį kasdien pamačiusi virtuvėje nusišypsau. . O tas džiaugsmelis šypsosi man atgal. Kalbu apie J. Oliverį ir jo Italiją. ♥ ♥ ♥ Kokią savaitę kasdien varčiau lapas po lapo. 😀 Šiandien, po ilgo laiko, ateinu su pirmuoju patiekalu iš šios knygos: nuostabiąja bruschetta. Tai italų antipasto (užkandis prieš pagrindinį patiekalą), […]