Užkandžiai

Ožkos sūrio užkandis

Ožkos sūrio užkandis

Užgriuvo svečiai? Labai greitai pagaminamas, bet labai skanus užkandis pakerės ne vieno svečio širdį. Reikės: 1 Prancūziško batono Fygų džemo (galima keisti apelsinų) Ožkos sūrio Juodųjų alyvuogių (galima keisti mėlynom vynuogėm) Rukolos lapelių Batoną supjaustome riekutėm, paskrudiname. Tepame fygų džemą. Dedame ožkos sūrio, perpjautą alyvuogę ir puošiame rukolos lapeliu. Skanaus!

Dviejų skonių kepenėlių paštetas

Dviejų skonių kepenėlių paštetas

Kalėdų karštinė jau prasidėjo. Prisipažinsiu, mane truputį erzina vos ne priverstinis, spindintis ir dažnai vulgarokas priminimas, kad didžiausia metų šventė artėja. Norėtųsi, kad Kalėdos ateitų subtiliai, santūriai ir tai primintų vis dažnesni šalti, snieguoti rytai, ilgais vakarais pinami vainikai, pamažėle puošiami namai ir kruopščiai kuriamas šventinių patiekalų meniu. Šiaip ar taip, laukt ir ruoštis svarbiausiai […]

Rūkytos žuvies paštetas

Rūkytos žuvies paštetas

Keli ingredientai, kelios minutės, taurė raudonojo vyno ir po sunkios darbo dienos atokvėpis bei jaukus vakaras garantuotas 🙂 pusė karštai rūkytos skumbrės (ar kokios kitos riebios žuvies); tepamo sūrelio su žalumynais (pvz. Philadelphia); smulkiai pjaustyto nedidelio marinuoto agurkėlio ar žaliųjų alyvuogių (nebūtinai) 1 a.š. citrinos sulčių; šviežiai maltų pipirų; žalumynų (petražolių, krapų) pabarstyti. Žuvį nulupame, […]

Vištienos kepenėlių paštetas su slyvomis ir karamelizuotais svogūnais

Vištienos kepenėlių paštetas su slyvomis ir karamelizuotais svogūnais

Vištienos kepenėlių paštetas yra puikus išradimas ir tiek. Man patinka įvairios jo variacijos, daug jų išbandžiau ir dar keletą turiu numačiusi ateičiai (pvz. šią). Šįkart improvizacija su džiovintomis slyvomis ir karamelizuotais svogūnais, beje, tikrai labai vykusi (Giedre, ačiū už idėją ir nuotraukas 😉). Paštetui reikės: apie 500 g vištienos (kalakutienos, triušienos) kepenėlių 150 g sviesto […]

Antienos ir meliono iešmeliai

Antienos ir meliono iešmeliai

Iešmeliai vos iš dviejų produktų papuoš bet kurį šventinį stalą! Čia dar labai tiktų mini mozarella, bet deja, neturėjau. Taigi reikės: 1 pakuotės Kitchen me „Sūdytos-parūkytos antienos filė“ 1/2 meliono „Cantaloup“ Petražolių

Vieno kąsnio užkandis su antienos kepenėlių užtepėle

Vieno kąsnio užkandis su antienos kepenėlių užtepėle

Reikės: 1 prancūziško batono 150 g antienos kepenėlių pašteto 2 virtų kiaušinių 50 g marinuotų grybų krapų granato sėklų petražolių Sumaišome paštetą su smulkintais kiaušiniais, grybais ir krapais. Prancūzišką batoną supjaustome riekutėmis, paskrudiname. Tepame riekutes pašteto užtepėle, puošiame granato sėklomis ir petražolėmis. Skanaus!

Cukinijų vyniotinis su lašiša

Cukinijų vyniotinis su lašiša

Suktinukai su lavašu ar tortilijomis niekam nėra naujiena. Bet tokie suktinukai, kurių pagrindinis ingredientas daržovė – man labiau prie skrandžio. Bandžiau špinatų suktinukus, šį kartą cukinijų. Lengva, skanu ir gal net sveika. Pastabos: Viskas labai paprasta – tereikia imti ir kepti. Privalumai: daržovės; skanu. Trūkumai: nepastebėjau. Kam patiktų: lengvų užkandžių mėgėjams. Įvertinimas: 9/10 Receptas (vienam […]

Keksiukai su mocarela ir pomidorais

Keksiukai su mocarela ir pomidorais

Nu čia tai yra pasakų pasaka!! Atradimas, tobulas užkandis, nenusakomo nerealaus skonio. 🙂 Kai paragavau tikrai buvo sunku patikėti, kad tokie iš pažiūros paprasti ingridientai gali TAAAIP derėti. Visaip kaip raginu pasibandyti, netikiu, kad nuvils.. 😉 Idėją radau čia. 18 keksiukų reikia: pakelio sluoksniuotos mielinės tešlos (naudojau Mantingos) 200-250 g mocarelos 4 pomidorai 200 ml […]

Sveikesne versija karštų sumuštinių

Sveikesne versija karštų sumuštinių

Artėjančiam savaitgaliui noriu Jums pasiūlyti labai gardžių, bei pakankamai sveikų karštų sumuštinių receptą. Savaitgalis-tai tas metas, kai galime pasilepinti ne kasdieniniais pusryčiais, skirti jiems daugiau laiko. Šie sumuštiniai puikiai tiks ir veganams, tik vietoj įprasto majonezo ir sūrio, pakeiskite veganišku. 1 asmeniui reikės: mini  tamsios Ciabattos nedidelio puodelio virtų (konservuotų) avinžirnių 1/4 paprikos 1/2 mažo […]

Matcha pudingas su mangais

Matcha pudingas su mangais

Sveiki ir maistingi pusryčiai su Matcha žalios arbatos, čija sėklų pudingu ir mangais, puiki dienos pradžia! Vienam asmeniui reikės:  3 v.š. Ispaninio šalavijo (chia) sėklų  8 v.š. Migdolų pieno 2/3 a.š. Matcha žaliosios arbatos miltelių 1-2 v.š. Agavų sirupo 1 prinokusio Mango Migdolų pieną sumaišome su Matcha žaliosios arbatos milteliais, pilame agavų sirupo, viską pilame ant čija sėklų ir […]