Mocarelos kepsneliai
Recepto autorius: Skanėstai
Mamuko receptas. ? Kažkodėl ir skaniau, kai kepsniukus padaro mama, o ne valgyti savo keptus. Visgi, esant ūpui kepuosi juos ir pati, rekomenduoju ir Jums.
Reikia:
- Mocarelos sūrio
- Džiūvėsėlių (kiekis priklauso nuo mocarelos riekučių kiekio. Aš dažniausiai įsipilu kažkiek ir po to vis papildau, tai viskas iš akies)
- 2 kiaušinių plakinio
- Mėgiamų prieskonių
- Daržovių (patiekimui)
Eiga:
- Kiaušinius suplankti su druska, pipirais. Džiūvėsėlius sumaištyti su mėgiamais prieskoniais (aš naudoju Garduko “Velnio užkandėlė“).
- Mocarelą supjaustyti riekelėmis, pavartyti kiaušinio plakinyje, tuomet džiūvėsėliuose, viską pakartoti ir kepti keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Čia atsakingas procesas – siūlau nenusisukti nuo keptuvės, kad kepsneliai nepridegtų, neišbėgtų.
- Patiekti su mėgiamomis daržovėmis ar salotomis. Man skaniausia su špinatais ir pomidorais.