Falafeliai (su špinatais)

Falafeliai (su špinatais)

Recepto autorius: Skanėstai

Būtų šiek tiek juokinga kelti tokį “receptą“ į tinklaraštį, nes jei ne špinatai, tai avinžirniai būtų vienintelis ingredientas šiam patiekalui. ? Visgi, ne pačiu patiekalu, o tai, jog jis puikiai pavyko, noriu pasidalinti su jumis. Esu bandžiusi falafelius ir anksčiau, kokius 4 kartus ir man jie suirdavo. Buvo daug nusivylimo ir jau galvojau niekada nebegaminsiu, juolab, kai dabar pilnos kavinės šio puikaus maisto. Beeet, visai atsitiktinai perskaičiau, kad falafelių sėkmės paslaptis – mirkyti avinžirniai. Iki tol, taupydama laiką, visada gaminau su skardinėse parduodamais avinžirniais (kurie, kaip jau sužinojau, yra labiau skirti humusui, užtepėlėms). Taigi, skubu dalintis šiuo maistingu “receptu“. ?
16 kepsnelių reikės:

  • 250 g avinžirnių
  • dosnios saujos špinatų (nebūtina)
  • druskos, pipirų (ar kitų norimų prieskonių)
  • vandens

Eiga:

  1. Avinžirnius perplauname ir užpilame šaltu vandeniu, kad vandens būtų bene dvigubai, negu yra avinžirnių. Aš mirkiau maždaug pusantros paros. SVARBU: avinžirnių vandenį 2-3 kartus pakeisti nauju.
  2. Išmirkus avinžirniams juos dar kartą perploviau, bėriau į maisto smulkintuvą, kartu su plautais špinatais ir S formos peiliuko pagalbą viską sutryniau iki vientisos masės.
  3. Formavau kepsnelius ir kepiau įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių po porą minučių, kol gražiai apskrudo.

Kitą kartą bandysiu kepti orkaitėje, manau, lygiai taip pat laikys savo formą. ?
Tiekti galima su kuo tik norisi. Aš tądien turėjau raugintų kopūstų, čia jie labai tiko. Šalia puikiai įsikomponuotų ir naminis česnakinis padažas, ypač tiems, kas galvoja, jog gali būti per sausa valgyti falafelius be padažo. Jei bandysit – labai lauksiu atsiliepimų ar pavyko!
Kitas mano bandymas su avinžirniais bus humusas. Stay tuned! ?

Receptui įkvėpė Vegan pipiras. ?
Falafeliai (su špinatais)