Meduolių ir bananų tortas

Recepto autorius: Skanėstai
O gal pyragas? Nežinau, matyt jis per paprastai pagaminamas, kad gautų garbės vadintis tortu. Bet tokią garbę, mano manymu, jam suteikia skonis. Pripažintas, visų pamėgtas, galima sakyti klasika.
Jo proporcijos priklauso nuo indo, kuriame bus gaminamas. Aš naudojau ~22c skersmens kepimo formą, tai mano kiekiai tokie:
- 4 vidutinio dydžio bananai
- 0,5 l grietinės
- 2 pakeliai šokoladinių meduolių
Eiga: Susipjaustau bananus, sumaišau su grietine. Pirmą sluoksnį meduolių darau juos supjausčius riekelėmis, dėl standumo. Tepu bananų masę, tada likusius meduolius susitrupinu, padalinu maždaug į 2 dalis ir vieną jų beriu ant bananų. Tuomet vėl – grietinė su bananais ir viršutinis sluoksnis – meduoliai. Rankomis švelniai paspaudžiu, kad susigulėtų ir uždengusi folija dedu į šaldytuvą ten pabūti per naktį. Pasaka.