3 patiekalai Velykų stalui, kuriuose pirmu smuiku „griežia“ kiaušinis

3 patiekalai Velykų stalui, kuriuose pirmu smuiku „griežia“ kiaušinis

Recepto autorius: Žavinta

Artėjančios Velykos – tikras darbymetis vištoms. Pastarųjų gamybos produktai (kaip supratote – kiaušiniai) tampa tokie populiarūs, jog, laukdami paskutinės akimirkos, galite likti stovėti prie tuščios lentynos ar būti priversti apsilankyti keliose parduotuvėse. Kiaušiniai ne tik marginami išbandant įvairias technikas, bet ir tampa pagrindiniu įvairių patiekalų komponentu. Siūlome tris receptus, kuriuose be kiaušinių, kaip supratote, apsieita nebus.

Įdaryti kiaušiniai „viščiukai“

Reikės:

  • 6 kiaušinių;
  • 22 g parmezano sūrio;
  • 6 mažų morkyčių;
  • 1 marinuoto agurko ar 12 kaparėlių;
  • 1-2 v. š. majonezo;
  • 1 a. š. Dižono garstyčių;
  • žiupsnelio juodųjų pipirų;
  • salotų papuošimui.

Nupjaukite kietai vietų kiaušinių apačią taip, jog šie laisvai stovėtų lėkštėje.  Atskirkite kiaušinių viršūnėles nupjaudami trečdalį kiaušinio (šias saugokite – jų netrukus prireiks).

Atsargiai išimkite trynius, sutrinkite šiuos šakute ir kruopščiai sumaišykite su sūriu, garstyčiomis, majonezu, pipirais.

Tiek kiaušinio viršūnę, tik ir apačią apipjaustykite zigzagais (iš kiaušinio išsiritusio viščiuko „efektas“). Pripildykite kiaušinius paruoštu įdaru ir uždėkite nupjautą viršūnėlę.

Pradėkite formuoti viščiuką. Akys – kaparėlis ar agurko gabalėlis, snapas – morka, o žalios salotos – tarsi pievelė, kurioje tupi viščiukai. Jei daryti viščiukus neturite laiko, galima puikiausiai įdaryti ir įprastu būdu – juk svarbiausia skonis!

Kiaušinių ir avokado „duetas“

Reikės:

  • 6 kiaušinių;
  • 1 prinokusio avokado;
  • 60 g raudonųjų ikrų;
  • 2 v. š. majonezo;
  • 1 v. š. citrinos sulčių;
  • pagardinimui žalių smulkintų krapų druskos, juodųjų pipirų.

Kietai virtus kiaušinius perpjaukite per pusę, išimkite trynius.

Įdarui nulupkite avokadą, išimkite minkštimą ir, užpylę citrinos sultis, sutrinkite.

Avokado masę, trynius, smulkintus krapus sumaišykite su majonezu, pagardinkite druska bei pipirais.

Įdarykite kiaušinius, jų viršų apibarstykite ikrais.

Tiesa, šį patiekalą gaminkite prieš patiekiant jį į stalą, priešingu atveju avokadas pajuoduos ir estetinis vaizdas bus sugadintas. Sustabdyti avokado juodavimą galima į masę įlašinti truputį citrinos sulčių.

Velykinė kiaušinių, grybų ir kumpio mišrainė

Reikės:

  • 4 kiaušinių;
  • 100 g kumpio;
  • 100 g marinuotų pievagrybių;
  • 100 g majonezo;
  • 1 a. š. garstyčių arba citrinos sulčių;
  • druskos, juodųjų pipirų pagardinimui.

Kiaušinius kietai išvirkite ir supjaustykite gabalėliais.

Susmulkinkite grybus bei kumpį.

Visus mišrainės ingredientus sumaišykite, pagardinkite druska ir pipirais.

Šie, bei daugelis kitų patiekalų iš kiaušinių puikiai tinka ne tik velykiniam stalui, bet ir gali pasufleruoti, kaip sunaudoti po šventės likusius nesuvalgytus margučius.