Gėrimai

KADAGIŲ ALUS

8 l vandens 250g džiovintų kadagio uogų 1 sauja sausų apynių konkorežių 10g mielių 500g cukraus Kadagius ir apynius užpilti vandeniu ir pusę valandos, nuolat maišant virti ant silpnos ugnies. Perkošti, sudėti cukrų ir mieles. Perpilti į butelius, sandariai uždaryti ir palikti nakčiai. Kitą dieną butelius pastatyti vėsioje vietoje. Po dviejų dienų alus jau geriamas. […]

Pieno midus

1 stiklinė pieno ar grietinėlės, 1 šaukštas medaus, 1 porcija ledų(100 g), vanilinio cukraus, tarkuotos apelsino ar citrinos žievelės. Medus ištirpinamas piene ar grietinėlėje.Ledai išplakami su prieskoniais.Viskas išmaišoma.

Kiniška arbata

Arbatinis šaukštelis žaliosios arbatos puodeliui vandens. Arbata supilama į pašildytą indą, užpilama verdančiu vandeniu ir po 3 min. perpilama į kitą, porcelianinį indą, taip pat pašildytą. Geriama iš porcelianinių puodelių.Šią arbatą kinai geria karštą, mažais gurkšneliais, be cukraus. Beje, jų nuomone cukrus ir kiti saldumynai tik gadina natūralų arbatos aromatą bei skonį.

Bananas mandarinas ir citrina

Reikės 1 banano 1 mandarino 1 citrinos cukraus pagal skoni pieno Bananus supjaustyti griežinėliais ir sudėti į stiklinę, Kitus vaisius irgi supjaustyti, sudėti ir viską užpilti pienu. Cukraus pagal skonį.

Šermukšnių pienas

1. 1 stiklinė pieno ar išrūgų, 3 šaukštai šermukšnių uogienės. 2. 0.5 stiklinės pieno, 0.5 stiklinės šermukšnių sulčių, cukraus.

KAVA SU AMARETU

1/4 karštos tik užplikytos kavos 70ml amareto likerio 1 šaukštas plaktos grietinėlės 0,5 šaukštelio pakepintų migdolų plokščių Karštą kavą supilti į pašildytą taurę, supilti likerį ir išmaišyti. Ant viršaus uždėti plaktos grietinėlės ir pabarstyti migdolų plokštelėmis.

Gėrimas "Šaltukas"

2 porcijos ledų (po 100 g), 1 stiklinė pepsikolos, 2 šaukštai sirupo(kriaušių, vyšnių ar kt.). Ledai išplakami su sirupu, po truputį supilama atšaldyta pepsikola.Viskas išmaišoma ir patiekiama taurėse.Geriama per šiaudelį ir be jo.

Obuolių ir pomidorų gėrimas

2 stiklinės obuolių sulčių, 1 stiklinė pomidorų sulčių, krapų ir petražolių. Sultis sumaišyti ir supilti į stiklines. Petražoles ir krapus smulkiai sukapoti ir pabarstyti paviršių. Tinka su sūriais ir užkandėliais.

Kokteilis " Skanutis"

1 stiklinė pieno, 1 stiklinė (vynuogių, spanguolių, braškių) sulčių, 75 g grietininių ar pieniškų ledų, 1 šaukštas tarkuoto šokolado. Atšaldytas pienas išplakamas su sultimis ir ledais.Kokteilis supilamas į taurę ar stiklinę ir jos paviršius apibarstomas tarkuotu šokoladu.Geriama per šiaudelį.

Medaus limonadas

2 šaukštai medaus, 4 šaukštai citrinos sulčių, 0.5 stiklinės gazuoto vandens. Medų ištirpinti obuolių sultyse, supilti citrinos sultis ir atšaldytą gazuotą vandenį.