Vaisių gėrimas
3 šaukštai smulkiai supjaustytų konservuotų vaisių mišinio, 1 šaukštas cukraus sirupo, 1 šaukštas grietininių ledų, 1 šaukštas plaktos grietinėlės, gazuoto vandens.
3 šaukštai smulkiai supjaustytų konservuotų vaisių mišinio, 1 šaukštas cukraus sirupo, 1 šaukštas grietininių ledų, 1 šaukštas plaktos grietinėlės, gazuoto vandens.
2 porcijoms reikės: stiklinės greipfrutų sulčių, 1 stiklinės obuolių sulčių, 1 šaukšto medaus, 2 šaukštų citrinų sulčių, 1 šaukšto klevų sirupo. Viską suplakite.
Šaukštą medaus , maišelį juodosios arbatos ir3 šaukštus viskio užpilkite stiklinėje verdančiu vandeniu. Dvi minutes leiskite uždengtam gėrimui užplikti. Išimkite arbatos maišelį ir gėrimą sumaišykite. Gerkite iš karto. Vietoj viskio galima įpilti 3 šaukštus brendžio arba konjako. Tada gėrimą galima pagardinti griežinėliu citrinos.
4 arbat. šaukšteliai arbatžolių, 1 l pieno, cukraus. Arbatžolės užplikomos verdančiu pienu arbatinuke.Palaikoma 5 min. Nukošus patiekiama į stalą. Tinka gerti su medumi ar sviestu apteptomis batono riekelėmis, sausainiais, mielinėmis bandelėmis. Arbatą galima gerti ir šaltą.
0,5 stiklinės šaltos kavos, l arbatinis šaukštelis cukraus, 2 arbatiniai šaukšteliai citrinos arba obuolių sulčių, 0,5 stiklinės grietininių arba pieninių ledų, citrinos ar apelsinų žievė, šiek tiek maltos kavos. Produktus suplakti plaktuvu, supilti į stiklinę, apšlakstyti citrinos ar apelsino žievės sultimis. Galima pabarstyti smulkiai malta kava.
0.5 kg pastarnokų, 1 l vandens, 40 g cukraus ar medaus, grietinėlės, pieno. Pastarnokų šaknys nuskutamos, nuplaunamos ir sutarkuojamos ar supjaustomos.Džiovinamos pravertoje orkaitėje apie 4-5 val. vis pamaišant.Išdžiovintas galima dar sausai pakepinti iki tamsesnės spalvos.Atvėsusias sumalti. Malta kava užplikoma verdančiu vandeniu (1 l vandens 4-5 šaukštai) ir verdama 3-5 min.Nukošus paskaninama cukrumi ar medumi.Užbalinama grietinėle, […]
1. Martinis 200gr. 2. Mėlynės 500gr. 3. Karštas šokoladas 400gr. Mėlynes užpilti karštu šokoladu. Atšaldyti. Sušaldyti. Paduoti su ‘Martiniu”.
Nedidelį puodelį kavos pasaldinkite cukrumi, sumaišykite su 3 šaukšteliais tamsaus romo ir šaukšteliu vanilės esensijos. Užpilkite pašildyto pieno su puta ir pabarstykite kakava.
3 abrikosų stiklinės kefiro šaukštelio vanilinio cukraus šviežių mėtų lapelių Abrikosus supjaustykite ketvirčiais. Pusę vaisių sudėkite į stiklinaitę. Ipilkyte 1/2 kefiro. Atidėkite 2 abrikosų ketvirčius, kitus suplakite su kefiru ir cukrumi. Atsargiai supilkyte į kiefirą, papuoškyte mėta ir abrikuosais.
0,5 kg gilių, 0,5 l vandens, 0,5 l pieno, grietinėlės, 50 g cukraus arba medaus. Surinktos gilės pora dienų džiovinamos, išlukštentos. Užpilama vandeniu ir atidengtame puode maišant virinama30-50min.Po truputį supilamas pienas. Išvirusios gilės nusausinamos, pakepinamos (sausai) ir sumalamos. Malta kava suberiama įužvirintą vandenį (1-2 šaukšteliai puodeliui) ir verdama 3-5min. Nukošus paskaninama cukrumi ar medumi.