Gėrimai

Vaisių gėrimas

3 šaukštai smulkiai supjaustytų konservuotų vaisių mišinio, 1 šaukštas cukraus sirupo, 1 šaukštas grietininių ledų, 1 šaukštas plaktos grietinėlės, gazuoto vandens.

Obuolių kokteilis

2 porcijoms reikės: stiklinės greipfrutų sulčių, 1 stiklinės obuolių sulčių, 1 šaukšto medaus, 2 šaukštų citrinų sulčių, 1 šaukšto klevų sirupo. Viską suplakite.

Pikantiška arbata

Šaukštą medaus , maišelį juodosios arbatos ir3 šaukštus viskio užpilkite stiklinėje verdančiu vandeniu. Dvi minutes leiskite uždengtam gėrimui užplikti. Išimkite arbatos maišelį ir gėrimą sumaišykite. Gerkite iš karto. Vietoj viskio galima įpilti 3 šaukštus brendžio arba konjako. Tada gėrimą galima pagardinti griežinėliu citrinos.

Pieniška arbata

4 arbat. šaukšteliai arbatžolių, 1 l pieno, cukraus. Arbatžolės užplikomos verdančiu pienu arbatinuke.Palaikoma 5 min. Nukošus patiekiama į stalą. Tinka gerti su medumi ar sviestu apteptomis batono riekelėmis, sausainiais, mielinėmis bandelėmis. Arbatą galima gerti ir šaltą.

Kavos kokteilis

0,5 stiklinės šaltos kavos, l arbatinis šaukštelis cukraus, 2 arbatiniai šaukšteliai citrinos arba obuolių sulčių, 0,5 stiklinės grietininių arba pieninių ledų, citrinos ar apelsinų žievė, šiek tiek maltos kavos. Produktus suplakti plaktuvu, supilti į stiklinę, apšlakstyti citrinos ar apelsino žievės sultimis. Galima pabarstyti smulkiai malta kava.

Pastarnokų kava

0.5 kg pastarnokų, 1 l vandens, 40 g cukraus ar medaus, grietinėlės, pieno. Pastarnokų šaknys nuskutamos, nuplaunamos ir sutarkuojamos ar supjaustomos.Džiovinamos pravertoje orkaitėje apie 4-5 val. vis pamaišant.Išdžiovintas galima dar sausai pakepinti iki tamsesnės spalvos.Atvėsusias sumalti. Malta kava užplikoma verdančiu vandeniu (1 l vandens 4-5 šaukštai) ir verdama 3-5 min.Nukošus paskaninama cukrumi ar medumi.Užbalinama grietinėle, […]

Desertas "Pirmas susitikimas"

1. Martinis 200gr. 2. Mėlynės 500gr. 3. Karštas šokoladas 400gr. Mėlynes užpilti karštu šokoladu. Atšaldyti. Sušaldyti. Paduoti su ‘Martiniu”.

Kapučino atogražų aromatas

Nedidelį puodelį kavos pasaldinkite cukrumi, sumaišykite su 3 šaukšteliais tamsaus romo ir šaukšteliu vanilės esensijos. Užpilkite pašildyto pieno su puta ir pabarstykite kakava.

Kefiras su abrikosais

3 abrikosų stiklinės kefiro šaukštelio vanilinio cukraus šviežių mėtų lapelių Abrikosus supjaustykite ketvirčiais. Pusę vaisių sudėkite į stiklinaitę. Ipilkyte 1/2 kefiro. Atidėkite 2 abrikosų ketvirčius, kitus suplakite su kefiru ir cukrumi. Atsargiai supilkyte į kiefirą, papuoškyte mėta ir abrikuosais.

Gilių kava

0,5 kg gilių, 0,5 l vandens, 0,5 l pieno, grietinėlės, 50 g cukraus arba medaus. Surinktos gilės pora dienų džiovinamos, išlukštentos. Užpilama vandeniu ir atidengtame puode maišant virinama30-50min.Po truputį supilamas pienas. Išvirusios gilės nusausinamos, pakepinamos (sausai) ir sumalamos. Malta kava suberiama įužvirintą vandenį (1-2 šaukšteliai puodeliui) ir verdama 3-5min. Nukošus paskaninama cukrumi ar medumi.