Salotos

Varškė su salotomis

250 g varškės, salotų gūžė, obuolys, svogūnas, 3 šaukštai susmulkintų svogūno laiškų, stiklinė grietinės, citrinos sultys, druskos, cukraus. Salotas suplėšyti juostelėmis, obuolį stambiai sutarkuoti.Suberti svogūnus ir užpilti išmaišyta su grietine varške.Pagardinti prieskoniais.

Vokiškos salotos

Reikės: 10 virtu bulviu, 6kietai virtu kausiniu, 1l marinuotu agurku, 1 indeli majonezo(ne kibirelio), svogunu laisku, dzovintu krapu, maltu pipiru, prieskoniu pagal skoni. darbo eiga: viska supjaustyti kubelais,sumaisyti su majonezu,ideti prieskoniu(jei dedate) ir SKANAUS!

Pikantiškos

6 porcijoms reikės: 5 kiaušinių 300g sūrio česnako galvelės 5 šaukštų majonezo Viską sutarkuokite su smulkia tarka, sumaišykite ir įdėkite į šaldytuvą. Palaikykite 10 minučių, ištraukę dar kartą išmaišykite. Papuoškite krapais ir jau galite patiekti ant stalo.

ŽIRNIŲ BANANŲ SALOTOS

500g žalių žirnelių 2 bananai 0,5st.majonezo 2 š. balto vyno 0,5a.š.nutarkuotos citrinos 1 citrinos sultys druskos,pipirų,cukraus Bananus supjaustyti pusgriežinėliais,sumaišyti su žirneliais. Iš majonezo,vyno,citrinos sulčių bei cukraus sumaišyti padažą ir juo užpilti žirnelius ir bananus, paskaninti citrina, druska, pipirais, cukrumi.

Žalios salotos su skrebučiais ir ementalio sūriu

4 porcijoms reikės: 1/2 salotų gūžės, 100g ementalio, baltojo ridiko, česnako skiltelės, 2 riekelių baltos forminės duonos, šaukštelio čiobrelių, 2 šaukštų aliejaus,40 g raudonųjų lęšių, 4 šaukštų vyno acto, 8 šaukštų aliejaus, žiupsnelio cukraus, druskos, pipirų. Česnaką susmulkinkite. Duoną supjaustykite kubeliais ir apkepinkite aliejuje,įberkite česnako ir čiobrelių. Padažas: Lęšius suberkite į pasūdytą verdantį vandenį ir […]

Bulvių salotos su silke

5 virtos bulvės 4 silkių file 2 svogūnai 3 kietai virtų kiaušinių tryniai 30 g alyvų aliejaus 2 šaukšteliai garstyčių 2 šaukštai acto Bulves ir silkes supjaustome kubeliais, svogūna susmulkiname. Kiaušinių trynius išsukame su garstyčiomis, įpilame acto ir šiuo padažu užpilame bulves su silke. Puošiame žalumynais, pagal skonį prieskonių.

Avokado mišrainė

Avokada 300 g brinzos kiaušinis obuolis majonėzo žaluminų druskos Avokadą aplupti ir supjaustyti kubeliais, brinzą ir obuolį taip pat supjaustyti kubeliais. Kiaušinį kietai išvirti ir labai smulkiai supjaustyti. Susmulkinti žaluminus, viską sudėti į vieną indą, pasūdyti, įdėti majonezo ir viską išmaišyti.

Vištienos salotos

300 -350 g rūkytos vištienos, 1 meliono, agurko, abrikosų arba persikų, 20 g gervuogių, 1 indelio jogurto. Melioną perpjauname per pusę. Iš vienos jo pusės išimame sėklas ir iš­skobiame vidų. Kitą meliono pusę nu­lupame ir supjaustome kubeliais. Su­dedame kubeliais supjaustytą vištie­ną, abrikosus, suberiame gervuoges. Užpilame jogurtu ir gerai išmaišome. Salotas sudedame į išskobtą meliono vidų.

AVOKADOS SALOTOS SU FERMENTINIU SŪRIU

1 avokada 150 g sūrio 1 apelsinas 1 citrina 4 salotų lapai uogų druskos pipirų 4 valgomieji šaukštai alyvų aliejaus Perpjauti avokadą per pusę, nulupti žievę, išimti kauliuką. Avokadą apšlakstyti citrinos sultimis ir supjaustyti riekelėmis. Nuo apelsino skiltelių nulupti žievelę. Sūrį supjaustyti stambiais kubeliais. Lėkštėje ant salotų lapų idėlioti avokados riekeles, apelsino skilteles, supjaustytą sūrį […]

Virtų žieminių bulvių salotos su kastiniu

5-6 virtos žieminės bulvės, kastinio,2 kiaušiniai, druskos, pipirų, 2 šaukštai vandens, 1 šaukštas sviesto. Kastiniui: 50g sviesto, 100g grietinės, 2 šaukštai kefyro, 2-3 skilteles česnako, druskos. Žiemines bulves išvirti(1 stiklinė vandens, 1 stiklinė pieno). Ataušusias nulupti ir supjaustyti kubeliais. Iš kiaušinių ir vandens su trupučiu druskos iškepti omletą. Jį susukti ir supjaustyti smulkiai, kaip makaronus. […]