Skaniausios pasaulyje bulvės
Recepto autorius: Aira
Taigi bulvės..
Yra tikriausiai šimtai produktų sveikesnių ir maistingesnių už jas.
BUT WHO CARES.
Šitą receptą dariau Kalėdoms, tačiau kaip garnyrinis patiekalas nebuvo priderintos prie kokio main dish.
Tad taip ir gavosi, iškepiau, palikau virtuvėje, ir užeidavome į ją, pagriebdavom po bulvę ir jų stebuklingai nebeliko..
Po to dar dariau 2 kartus tą patį receptą (pirmą kartą gavosi geriausiai, galbūt dėl Kalėdų dvasios :D).
Šitą receptą tikrai nesugalvojau aš, jį rasite čia anglų kalba.
Taigi Jums reikės:
- 1.5 kg bulvių (arba daugiau, nes greit susivalgys :D)
- 1.5 šaukšto druskos (bulvių virimui)
- 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1.5 šaukšto druskos (bulvių kepimui)
- 1 česnako galvutė
- 4 šakelės rozmarino
- 2 šakelės šalavijo (jei nerasit, galit daryt ir be jo, aš du kartus be jo dariau)
- apie 10 šakelių čiobrelio (turėjau tik džiovinto)
Visa magija:
- Įkaitiname orkaitę iki 220ºC.
- Nuskutame bulves ir įdedame į puodą su šaltu vandeniu (tai padės atsikratyti krakmolo ir padės virimo procesui).
- Nusausiname bulves ir dedam į didelį puodą. Pripilame vandens, suberiam druską ir užverdame vandenį. Kai vanduo užverda, dar 8 minutes paverdam.
- Kai bulvės išverda, įdedame į kiaurasamtį, išpilame vandenį ir sausai paverdame kiaurasamtyje iki 5 min.
- Paimame kiaurasamtį ir papurtome bulves, taip, kad jų šoniukai apsitarkuotų.
- Dedame bulves ant kepimo formos, taip, kad jos nesiliestų.
- Apšlakstome jas alyvuogių aliejumi ir druska ir pavartome jas, kad tolygiai viskas pasiskirstytų.
- Dedame bulves į orkaitę ir kepame 30 min.
- Tada išimame jas ir pridedame česnako, rozmarino, šalavijo, čiobrelių ir vėl pamaišome, kad viskas pasiskirstytų.
- Kepame dar maždaug pusvalandį (reiktų žiūrėti pagal pačias bulves – pagal originalų receptą reiktų dar kepti 40-50 min., bet aš jas trumpiau kepu).
Viskas! Galbūt receptas nėra skirtas grįžus po darbo gaminimui, tačiau savaitgaliui ar kokiai progai tikrai verta išsikepti. Kol kas nesu ragavusi skanesnių bulvių niekur kitur.
Štai dar video iš originalaus recepto, jei kažko dar nesupratote: