Auksinis pienas – ypatingas ciberžolės gėrimas
Recepto autorius: Aira
Prisipažinsiu, susirgau ciberžolės manija. Pasidariau šiandien pusryčiams gėrimą su ciberžole ir veido kaukę. Kodėl? Nes ciberžolė:
- Padeda atstatyti smegenų veiklą po traumos ar insulto;
- Padeda gydyti neurodegeneracines ligas (Alzhaimerio ligą, depresiją, epilepsiją ir kt.);
- Gali pakeisti cholesterolį mažinančius vaistus, antidepresantus, vaistus nuo skausmo ir uždegimo, kai kuriuos preparatus, skirtus diabetui gydyti;
- Padeda gerinti kepenų veiklą, gydyti artritą;
- Yra galingas antioksidantas ir geba naikinti vėžio ląsteles;
- Turi stiprų priešuždegiminį antibiotinį poveikį;
- Gausu C, B1, B2, B3 vitaminų, mikroelementų (geležies, kalcio, fosforo, jodo);
- Padeda iš organizmo pašalinti medžiagų apykaitos procesuose susidariusius laisvuosius radikalus, kurie neigiamai veikia žmogaus organizmą, sendina jį;
- Turi antiseptinį poveikį, todėl nuo senų senovės indų medicinoje ją vartojo niežuliui, dermatitui, alerginiams bėrimams gydyti, pastos pavidalu tepdavo esant votims, egzemai, įkandus vabzdžiams;
- Padeda išlaikyti protinę sveikatą, dėmesį ir minčių aiškumą;
- Pagerina virškinimo sistemą, dėl ko dingsta nemalonūs pojūčiai, pagerėja hormonų veikla ir nuotaika.
Todėl, nusipirk ciberžolės pakelį ar du ir pirmyn!
Ciberžolę galima naudoti gaminant maistą, tai paprasčiausias būdas. Taip pat galima naudoti gaminant veido kaukes. Ciberžolė taip pat yra ir augalinis dažas, todėl galite ja dažyti velykinius kiaušinius (dar galit naudoti burokėlius, raudoną kopūstą, svogūnus, špinatus ir pan. gauti kitus atspalvius).
Bet šiandien norėčiau pasidalinti ciberžolės gėrimo receptu. Kuo toliau, tuo daugiau atrandu visokių alternatyvų (ir itin sveikų!) kavai ir arbatai. Šis gėrimas yra būtent toks.
Taigi, pradedam:
A U K S I N I S P I E N A S
Reikės:
- 1 puodelis kokosų arba migdolų pieno
- Ketvirtis puodelio vandens
- 1 arbatinis šaukštelis ciberžolės miltelių arba tarkuotos šaknies
- Ketvirtis arbatinio šaukštelio imbiero miltelių arba tarkuotos šaknies
- Ketvirtis arbatinio šaukštelio vanilės
- Žiupsnelis kardamono
- Žiupsnelis cinamono
- Žiupsnelis gvazdikėlio
- 1- 2 arbatiniai šaukšteliai medaus ar kito saldiklio
Šitą receptą radau čia.
Kardamono ir gvazdikėlio neturėjau, bet manau su jais būtų dar skaniau.
Gaminimo būdas:
Viską sumaišome mažame puode ir pakaitiname apie 1 min ant silpnos ugnies (nereikia, kad užvirtų).
Voilà!