Ruošiatės draugų susibūrimui? Išmėginkite šiuos tris greitų užkandžių receptus

Ruošiatės draugų susibūrimui? Išmėginkite šiuos tris greitų užkandžių receptus

Planuojantiems šeimos susibūrimą savaitgalį ar „Eurovizijos“ finalo žiūrėjimą su draugais, tikru galvos skausmu gali tapti vaišės, kuriomis reikės nudžiuginti svečius. Lengvai ir greitai paruošiami užkandžiai bus tikru išsigelbėjimu tokioje situacijoje. Jeigu pritrūkote idėjų, maisto gamybos ekspertė dalinasi keliais užkandžių receptais, kuriems prireiks ne daugiau nei 5 ingredientų.

„Savo pirkėjams siekiame užtikrinti maksimalų patogumą ieškant produktų bet kokioms progoms – ar tai būtų pasiruošimas šventėms, ar neįpareigojančiam draugų vakarui. Kol vieni mėgsta daugiau laiko praleisti virtuvėje ir čia eksperimentuoti, kiti ieško įvairiausių alternatyvų, kaip šį laiką sutrumpinti. Dėl to savo asortimente pirkėjams siūlome jau paruoštų užkandžių ir produktų, kuriuos užteks tik gražiai paserviruoti ant stalo. Savo svečius galima džiuginti įvairiausiomis jau paruoštomis užtepėlėmis, marinuotų alyvuogių rinkiniais, lavašais, daržovių suktinukais ar kitais mėgstamais, o gal dar nebandytais patiekalais“, – sako „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Lengvai nustebinsite svečius

Tuo tarpu lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė turi pasiūlymų tiems, kurie suka galvą, kokiais savos gamybos užkandžiais nustebinti svečius.

„Tai ypač aktualu šį savaitgalį, nes juk daugelis lietuvių „Eurovizijos“ konkurso finalo stebėti renkasi draugų ar šeimos būryje. Tam, kad rūpesčių būtų kuo mažiau, vertėtų žinoti keletą receptų, kurie nereikalaus nei daug ingredientų, nei laiko, nei pastangų. Jie taip pat puikiai tiks ir kitoms progoms – pavyzdžiui, pavasariniam savaitgalio piknikui gamtoje ar keliaujant į svečius. Šie užkandžiai bus ne tik itin gardūs, tačiau juos lengva pasiimti su savimi bet kur – užteks susidėti į indelį“, – sako B. Baratinskaitė.

Ji dalinasi 3 greitų ir lengvai paruošiamų užkandžių idėjomis, kurios nudžiugins ir jus, ir jūsų svečius.

Picos juostelės

Reikės: 130 g tarkuoto mocarelos sūrio, 130 g tarkuoto parmezano sūrio, 1 kiaušinio, 10-12 šaltai rūkyto saliamio riekelių, mėgstamų prieskonių (labiausiai tinka itališkų prieskonių mišinys)

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Visus ingredientus sudėkite į didesnį dubenį ir gerai išmaišykite. Gautą mišinį plonu sluoksniu paskirstykite ant kepimo popieriaus ir šaukite į orkaitę maždaug 15 minučių.

„Likus 5 minutėms kepimo, orkaitėje galite įjungti vėjelio funkciją – taip paplotėlis labiau apskrus ir bus traškesnis. Jeigu mėgstate, jį galite paskaninti ir kitais ingredientais, pavyzdžiui, puikiai tiks juodosios alyvuogės. Iškepusiam padui leiskite šiek tiek atvėsti ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Jas galite valgyti vienas ar mirkyti į mėgstamą užtepėlę“, – sako maisto gamybos ekspertė.

Daržovių spurgytės

Reikės: 3 didelių bulvių, 1 cukinijos, 100 g tarkuoto sūrio, šiek tiek druskos ir pipirų, alyvuogių aliejaus
Sudėkite bulves į puodą ir virkite apie 20 minučių. Palaukite, kol atvės, ir sutarkuokite burokine tarka. Cukinijas taip pat sutarkuokite burokine tarka ir nuspauskite skystį.

Tarkuotas bulves ir morkas sudėkite į didelį indą, suberkite sūrį, pagardinkite prieskoniais ir gerai išmaišykite. Iš gautos masės rankomis suformuokite nedidelius apvalius rutuliukus ir įdėkite maždaug 10 minučių į šaldymo kamerą, kad šiek tiek sustingtų.

„Rutuliukus dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, patepkite alyvuogių aliejumi ir šaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Jeigu mėgstate, prieš kepant galite apibarstyti sezamų sėklomis. Kepkite apie 20-30 minučių, kol rutuliukai paruduos ir taps traškūs. Mėgaukitės su pomidorų ar kitu mėgstamu padažu“, – pataria B. Baratinskaitė.

Traškios krevetės

Reikės: 300 g tigrinių krevečių be kiauto, 120 g migdolų riešutų, 50 g maltų džiūvėsių, 1 kiaušinio, šiek tiek druskos ir pipirų

Migdolus susmulkinkite virtuviniu kombainu, kol jie taps panašūs į džiūvėsėlius. Smulkintus migdolus sudėkite į dubenį ir sumaišykite su džiūvėsiais ir prieskoniais. Atskirame inde išplakite kiaušinį.

„Kiekvieną krevetę merkite į kiaušinio plakinį ir apvoliokite migdolų ir džiūvėsių mišinyje. Apvoliotas krevetes dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 10 minučių, tuomet apverskite ir kepkite dar tiek pat laiko, kol abi pusės apskrus. Valgykite su mėgstamu padažu – puikiai tiks avokadų ar graikiško jogurto padažai. Skanaus!“, – sako B. Baratinskaitė.