Savaitgalį džiugins orai ir „Iki“ akcijos: išbandykite instagramerio Andriaus Šimulyno plėšytos vištienos mėsainio receptą
Po žiemiškų pavasario išdaigų savaitgalį ir vėl grįžta šiluma, o į prekybos tinklą „Iki“ – „Savaitgalio nuolaidiškės“. Tradiciškai nuo ketvirtadienio lojalius pirkėjus pasitinka dar daugiau naudingų nuolaidų, siekiančių net daugiau nei 50 procentų. „Iki“ apsipirkus pigiau, verta išbandyti ir kai ką naujo – instagrame apetitą žadinančiais filmukais besidalijantis Andrius Šimulynas (@andriushim) siūlo pasigaminti plėšytos ir rūkytos vištienos mėsainį. Sutaupysite ir nustebinsite artimuosius naujais skoniais.
„Matome, kad pirkėjai mėgsta į parduotuves užsukti kelis kartus per savaitę ir apsirūpinti kuo šviežesne mėsa, sodo ir daržo gėrybėmis. Visgi didieji apsipirkimai vyksta savaitgaliais, todėl nuo ketvirtadienio iki sekmadienio taikome ir papildomų naudingų nuolaidų, kad pirkėjai sutaupyti galėtų dar daugiau“, – atkreipia dėmesį Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
Tarp geriausių šio savaitgalio pasiūlymų „Iki“ lojalumo programos dalyviams – vos 49 centus kainuojantys svogūnai, 54 proc. nuolaida šviežiems vištienos sparnelių peteliams, penktadaliu pigesni įvairūs sūriai, taip pat akcijos šviežiai lašišai, alyvuogių aliejui, vaisvandeniams ir kt.
„Pirkėjų simpatijas pelnome ne tik ypač gausiu asortimentu, arčiau namų esančiomis parduotuvėmis, bet ir plačia agresyvių nuolaidų įvairove. Jas skelbiame tokias, kad kiekvienas pirkėjas atrastų būtent jam tinkančias. Pavyzdžiui, socialinių tinklų vartotojams tikrai patiks net 50 proc. nuolaida populiariesiems užkandžiams „Takis“. Sodininkai ir daržininkai gali naudotis patraukliais pasiūlymais sėkloms, augalams, sodo reikmenims. Gerų pasiūlymų gausą įkvepia ir sezoniškumas – šią savaitę nuolaidas siūlome šviežiems kopūstams, mangams, sveriamiems pomidorams“, – sako G. Kitovė.
Norintiems mažiau laiko leisti virtuvėje, naudingos bus akcijos jau paruoštoms ir iškyloms ar į darbą puikiai tinkančioms „Pagaminta IKI“ salotoms, mišrainėms, pietų rinkiniams.
Dar liko kelios dienos „Iki“ parduotuvėse pasinaudoti ir 55 proc. siekiančiomis „Švaros fiestos“ nuolaidomis. Per pirmąją savaitę pirkėjai išsijuosę šlavė skalbiklius, valiklius, kitas prekes, kurios namų švarą užtikrinti padeda lengviau ir pigiau. „Iki“ lojalumo programos dalyviams perpus pigiau kainuoja, pavyzdžiui, įvairių rūšių „Ajax“, „Persil“, „Perwoll“, „Ariel“, „Domestos“, „Lenor“ ir kitų pamėgtų prekių ženklų produkcija.
Šios ir kitos paminėtos nuolaidos pritaikomos kasoje panaudojus „Iki“ lojalumo kortelę ar programėlę. G. Kitovė primena, kad geriausiais „Iki“ pasiūlymais pasinaudoti paprasta – naudingos akcijos, įvairios nuolaidos ir ypatingi pasiūlymai skelbiami leidiniuose „Iki“ parduotuvėse, interneto puslapyje www.iki.lt ir mobiliojoje programėlėje.
„Iki“ įsigysite pigiau ir paruošite sveikiau: plėšytos ir rūkytos vištienos mėsainis
Savaitgalį pagerėjus orams dažnas įdarbins kepsnines. Svarstantiems, ką nebrangaus ir originalaus paruošti, „Iki“ ambasadorius A. Šimulynas siūlo visai lengvai paruošiamą mėsainių receptą. Jo receptu pasinaudoti verta ilgai nedelsus, nes šią savaitę tik „Iki“ parduotuvėse siūlomiems „Grill Party“ marinuotiems vištienos gaminiams su „Iki“ lojalumo kortele arba programėle taikoma 20 proc. nuolaida.
„Kitą kartą prie grilio galite paeksperimentuoti ir pakeisti seną, klasikinį plėšytos BBQ kiaulienos mėsainį į rūkytų vištienos šlaunelių burgeriuką. Su „Iki“ „Grill party“ produkcija tą padaryti bus ypač lengva – šviežią, jau pamarinuotą mėsą užteks užmesti ant grotelių ir palikti visą darbą griliui. Bus sultinga, truputį aštru, jausis dūmo skonis, kuriam skaniai kontrastuos gaivios „coleslaw“ salotos“, – kviečia A. Šimulynas.
Reikės: „Grill party” vištienos šlaunelių mėsos saldžiai aštriame marinate, mėsainių bandelių, 1 šviežios morkos, pusės nedidelio mėlyno kopūsto, 1 ž. citrinos sulčių, 3 šaukštų majonezo, 1 šaukšto grietinės, druskos, šviežiai maltų pipirų, 1 mėlynojo svogūno, norimos medienos ar drožlių rūkymui.
Gaminame:
1. Grilį padaliname į 2 kaitros zonas (anglys viename krašte, o grotelės – kitame) ir kaitiname iki 135–140 °C. Sudedame išmirkytas norimo medžio drožles (naudojau vyšnią) ir atsiradus dūmams, dedame vištieną ant grotelių ir kartais apverčiant rūkome tol, kol vidinė temperatūra pasieks saugią ribą – 79 °C. Tai truks apie 45–75min. Trukau apie 50 min. ir tuomet dar 2–3 min. apskrudinau ant tiesioginės žarijų kaitros – dėl išvaizdos ir traškumo.
2. Kol vištiena kepa, gaminame „Koleslovą“. Daržoves plonai sutarkuojame mandolina, sudedame majonezą, grietinę, sultis, druską ir pipirus pagal skonį. Gerai išmaišome ir pamasažuojame – galite ir rankomis. Viskas turi suminkštėti ir tapti vientisa.
3. Vištieną sudedame į atskirą indą ir leidžiame 5 min. pailsėti prieš plėšant. Plėšome šakute arba ranka norimo dydžio gabaliukais. Į mėsą rekomenduojama įpilti šiek tiek BBQ padažo, bet vištiena susimaišiusi su salotomis buvo pakankamai sultinga.
4. Apskrudiname bandeles, dedame gerą šaukštą mėsos ir tokį patį gerą šaukštą salotų. Skanaus!
Daugiau informacijos:
Gintarė Kitovė
„Iki“ komunikacijos vadovė
Mob. tel. +370 653 59493
El. p. gintare.kitove@iki.lt