Blynai ir lietiniai

Miltiniai blynai su obuoliais

Šešioms porcijoms: 4 kiaušinių; ¾ puodelio miltų; ¼ puodelio sviesto; 2 kepimui tinkantčių obuolių , nuluptų ir supjaustytų plonais griežinėliais; ½ puodelio pieno; ¼ puodelio cukraus; ¼ arb. šaukštelio cinamono; ½ arb. šaukštelio druskos. Įkaitinkite orkaitę iki 400oF Įdėkite į orkaitę dvi tuščias 9 colių skersmens torto formas. 1 minutę plakite kiaušinius, miltus, pieną ir […]

Bulviniai blynai

1 kg bulvių 2 kiaušiniai druska Bulves smulkiai sutarkuoti, įmušti kiaušinius, įberti druskos ir viską gerai išmaišyti. Paruoštą tešlą, šaukštu, dėti ant įkaitusio aliejaus. Apkepti iš abiejų pusių. Daugelis tešlą nusunkia ir įpila šiek tiek pieno, tada blynai iškepa šviesesni ir skanesni.

Bulviniai blynai su razinomis ir riešutais

500g bulvių 1 kiaušinis 1 šaukštas maltų migdolų 2 šaukštus razinų žiupsnelis druskos Bulves sutarkuoti. Įmušti kiaušinį, sudėti maltus ir kapotus migdolus, razinas, druską. Viską išmaišyti. Kepti karštame aliejuje. Prie šių blynų tinka obuolių arba slyvų džemas

Švediški blynai

100 g miltų, pusantros stiklinės pieno, 3 kiaušiniai, 40 g cukraus, pusė valgomojo šaukšto druskos, 20 g sviesto, 160 g uogienės arba džemo. Iš miltų, pieno, kiaušinių trynių, cukraus ir druskos suminkyti tešlą.Baltymus suplakti atskirai ir sudėti į tešlą.Apkepti keptuvėje pirma iš vienos pusės, paskui perlenkti pusiau ir dar kartą apkepinti iš abiejų pusių.Patiekti su […]

Lietiniai su aguonomis

3 kiaušiniai 2 šaukštai grietinės 1 šaukštas cukraus 2 stiklinės pieno 0,5 stiklinės aguonų po žiupsnelį cinamono ir vanilinio cukraus miltų, džiūvėsėlių margarino ar aliejaus kepimui Du kiaušiniai išplakami, supilamas pienas, grietinė, suberiamos aguonos ir dedame miltų. Tešla turi būti skysta, kaip įprastiems lietiniams. Iš tešlos iškepame lietinius blynus ir paliekame truputi ataušti. Tuo metu […]

Bulviniai blynai su sūriu

4 porcijoms reikės: 600g bulvių, „brie”arba „camembert” sūrio, svogūno, 2 kiaušinių, 2-3 šaukštų miltų, 8 šaukštų aliejaus, druskos, baltųjų pipirų, suppjaustytų svogūno laiškų. Bulves ir svogūnus nulupkite ir sutarkuokite stambia trintuve. Skystį nupilkite. Sumaišykite su miltais ir kiaušiniais. Pagardinkite druska ir pipirais. Įkaitintame aliejuje kepkite blynus, ant kiekvieno ką tik iškepto blyno dėkite po griežinėlį […]

Mieliniai blynai su obuoliais

Tešlai: 75g cukraus, 75g mielių, 3 kiaušiniai, 100g sviesto, 175ml pieno, 750g miltų, 5-6 dideli obuoliai, truputis aliejaus kepimui. Į paruoštą mielinę tešlą sudedame nuluptus ir riekelėmis supjaustytus obuolius. Blynus kepame su aliejumi. Patiekiame su grietine arba plakta grietinėle.

Čirvyniai blynai

2 kiaušiniai Šaukštas grietinės 2 šaukštai cukraus 1,5 stiklinės miltu arba tiek, kad tešla nebūtų per skysta ar tiršta Šiek tiek vanilinio cukraus 2 stiklinės pieno Į miltus įmušti kiaušinius, gerai išmaišyti, tada pilti pieną, suberti cukrų, sudėt grietinę ir vanilinį cukrų. Tešlą reikia gerai išmaišyt, kad nebūtų jokiu gumulėlių. Tada specialią keptuvę reikia įkaitinti […]

Duonos blynai

1l išmirkytos duonos, 5 kiaušiniai, 5 šaukštai cukraus, 5 šaukštai miltų, 1 pakelis vanilinio cukraus, 3-4 obuoliai, 1 stiklinė aliejaus, 2 šaukštai miltinio cukraus. Duoną nuspausti, kad nebūtų daug vandens. Kiaušinių tryius išsukti su cukrumi, sudėti nuspaustą duoną, suberti miltus, vanilinį cukrų, nuluptus, stambiai sutarkuotus obuolius. Viską sumaišyti. Baltymus gerai išplakti ir, lėtai maišant, sudėti […]

Blynai su sojos faršu

0.5 kg bulvių, 2 šaukštai miltų, kiaušinis, pakelis sojos faršo, svogūnas, druska, įvairių prieskonių. Bulves sutarkuokite , įmuškite kiaušinį , suberkite miltus , prieskonius ir druską.Išmirkytą sojos faršą apkepkite su smulkiai supjaustytu svogūnu ie sudėkite į tarkius.Išmaišykite ir kepkite kaip bulvinius blynus.