Miltiniai blynai su obuoliais
Šešioms porcijoms:
4 kiaušinių;
¾ puodelio miltų;
¼ puodelio sviesto;
2 kepimui tinkantčių obuolių , nuluptų ir supjaustytų plonais griežinėliais;
½ puodelio pieno;
¼ puodelio cukraus;
¼ arb. šaukštelio cinamono;
½ arb. šaukštelio druskos.
Įkaitinkite orkaitę iki 400oF
Įdėkite į orkaitę dvi tuščias 9 colių skersmens torto formas.
1 minutę plakite kiaušinius, miltus, pieną ir druską elektriniame maišytuve vidutiniu greičiu.
Ištraukite iš orkaitės torto formas.
Į kiekvieną jų įdėkite po 2 valgomuosius šaukštus sviesto.
Formas pasukiokite, kad sviestas greičiau ištirptų ir padengtų kepimo formos sieneles ir dugną.
Supjaustytus obuolius padalinkite į dvi lygias dalis ir išdėliokite kiekvienos kepimo formos dugne. Tešlą taip pat padalinkite į dvi lygias dalis ir užpilkite ant obuolių. Cukrų sumaišykite su cinamonu ir apibarstykite tešlos paviršių. Kepkite neuždengę 20 – 25 minutes, arba kol gražiai išsipūs ir pagels