Plekšnė su daržovėmis
2 porcijoms reikės:
400g plekšnės filė,
2 šaukštų citrinos sulčių,
100g porų ir morkų,
200 ml sultinio,
80 g makaronų,
100 g saliero tiebelių,
100 ml pieno,
1.5 šaukšto garstyčių,
šaukštelio krakmolo,
1 šaukšto sviesto,
1 šaukšto krapų.
Žuvies filė supjaustykite į 4 didelius gabalus. Pašlakstykite citrinos sultimis ir pasūdykite. Uždenkite ir dėkite į šaldytuvą. Porus ir morkas supjaustykite griežinėliais. Užvirkite sultinį, sudėkite daržoves ir virkite 5 minutes. Nusunkite ir sultinį atidėkite. Daržoves sudėkite į didelį dubenį. Išvirkite makaronus. Nusunkusi sumaišykite su sviestu ir susmulkintais salierais.
Sultinį užvirkite su pienu. Įdėkite šaukštą garstyčių, patirštinkite krakmolu, sumaišytu su 3 šaukštais vandens. Pagardinkite prieskoniais. Į padažą sudėkite žuvį ir ant mažos ugnies virkite 8 minutes. Žuvį išimkite, sudėkite ant daržovių. Padažą pagardinkite ir užpilkite ant žuvies. Patiekite su makaronais.