Blynai ir lietiniai

Grybų blynai

150 g virtų grybų, 2 stiklinės miltų, 1-2 stiklinės pieno, 1-2 kiaušiniai, druskos, riebalų. Grybus išmirkyti, susmulkinti.Iš miltų, pieno, kiaušinių, druskos užmaišyti tešlą. Imti šaukštą tešlos, dėti į keptuvę su įkaitintais riebalais ir ant kiekvieno dar minkšto blyno uždėti grybų.Galima susmulkintų grybų įmaišyti ir į tešlą.Tinka raudonikiai, baravykai.Kepti iš abiejų pusių.Valgyti su grietine.

Avižinių dribsnių blynai

6 šaukštai avižinių dribsnių, 2 kiaušiniai, obuolys, cinamono, šaukštas cukraus, druskos, pieno (vandens), 2 šaukštai miltų. Avižinius dribsnius užpilti 0.5 stiklinės verdančio vandens ir palikti, kad išbrinktų.Kai atauš, įmušti kiaušinius, suberti tarkuotą obuolį, prieskonius, miltus.Įpilti pieno(vandens) tiek, kad galima būtų užmaišyti grietinės tirštumo tešlą.Kepti aliejuje, kol gražiai parus.