Gėrimai

OBUOLINIS KOKTEILIS

1 obuolys 100g obuolių sulčių 100g pieno 50g cukraus ar medaus 50g apelsinų sulčių Obuolį nulupame ir smulkiai sutarkuojame. Padaliname pusiau ir dedame į taures. Atšaldytą (iki ledukų) pieną išplakame su cukrumi ir apelsinų sultimis. Šį pieną supilame į taures ir tada į taures pilame po 50g obuolių sulčių. Geriame per šiaudelį.

Lietuviška spanguolių gira

Spanguolės, 200 gramų Cukrus, pagal skonį Gaminimas: 200g perrinktas, gerai nuplautas spanguoles sumeskime 2-3 minutėms į verdantį vandenį (~3L), išgriebkime, ištrinkime per sietą. Gautas sultis atidėkime, o tirščius supilkime atgal į vandenį ir dar 5-10 min. pavirinkime. Paskui iškoškime per dvigubą marlę, supilkime išspaustas spanguolių sultis ir pagal skonį pasaldinkime medumi arba cukrumi.

CAFE DIABLO

1/4 stiklinės užplikytos karštos kavos 70ml brendžio 20ml apelsininio likerio (geriausia Grand Marnier) 6 gvazdikėliai truputi apelsino ir citrinos žievelės Visus produktus išskyrus kavą pakaitinti geležiniame puodelyje. Kai brendis pradės skleisti aromatą, padegti šį mišinį ir leisti degti tik 20 s.(jei dar degs uždengti lėkštele). Į puodelį supilti karštą kavą ir išėmus žieveles į kavą […]

Vyšninė kava

2OO g šviežiai užpiltos kavos, 4 valg. šaukštai šokolado sirupo, 2 valg. šaukštai vyšniiį kompoto, 1/4 puodelio plaktos grietinėlės, / valg. šaukštas smulkinto šokolado, dvi vyšnios (iš kompoto arba sirupo)._ Sumaišoma kava, šokolado sirupas ir vyšnių kompotas. Gėrimas supilamas į du šiltus porcelianinius puodelius ar kavai skirtas stiklines. Ant viršaus uždedama plaktos grietinėlės, pabarstoma tarkuotu […]

Kavos ir pieno koktelis

1 stiklinė pieno, 70 g. grietininių ledų, 30 g. cukraus, 1 ašukštas stiprios juodos kavos

Karštas šokoladas (I)

80 g tarkuoto šokolado, 4 stiklinės pieno, cukraus. Tarkuotas šokoladas supilamas į šaltą pieną, maišant užvirinamas, pasaldinamas.

Kokteilis su šokoladiniu sausainiu

(2 porcijos) 1 puodelis šokoladinių ledų 0,5 puodelio pieno 1 šokoladinis sausainis (sudaryti iš 2 dalių su pertepimu) Virtuviniame kombaine kartu suplakite ledus ir pieną Įdėkite šokoladinį sausainį ir plakite iki jis bus rupiai susmulkintas. Galite papuošti tokiu pat šokoladiniu sausainiu.

Braškių likeris

1-1.5 stiklinės degtinės, 1 stiklinė cukraus, apie 0.5 kg braškių, 3-4 gvazdikėliai. Į 1 l talpos stiklainį sluoksniais dedame braškes ir cukrų, užpilame degtine, įmetame gvazdikėlius.1 parą laikome kambario temperatūroje ir 2 paras šaltai. Likerį galima patiekti su smulkiai supjaustytomis braškėmis.

Kokteilis su pipirais

2 porcijoms reikės: 2 stiklinių vandens, 1/4 šaukšto maltų pipirų, 3 šaukštelių žaliosios arbatos, 1/4 stiklinės saldaus kondensuoto pieno 5 min ant lėtos ugnies virkite vandenį su pipiraais ir dar karštu užpilkite žaliąją arbatą.Kai atauš, nukoškite.Įpilkite pieno, sumaišykite ir įdėkite į šaldytuvą.

Žemuogių kriušonas

(1 litrui) 0,5 kg. žemuogių, 150 g. cukraus, 1 stiklelis brendžio, 1 stiklelis likerio, 1 stiklinė raudonojo vyno, 1 stiklinė portveino, 1,5 stiklinės šampano. Žemuogės supilamos į stiklinį uždengiamą asotį, apibarstomos cukrumi, užpilamos brendžiu, likeriu bei vynu ir uždengus pastatomos šaltai 1 valandai. Per tą laiką indas nuolat sukratomas, kad greičiau ištirptų cukrus. Po valandos […]