Gėrimai

Kremsoda

1 šaukštas vaisinių ledų, 1 šaukštas grietininių ledų, 1 arbatinis šaukštelis plaktos grietinėlės, 1 arbatinis šaukštelis brendžio, gazuoto vandens. Ledai sudedami į aukštą stiklinę, užpilami brendžiu, įdedama grietinėlė. Išmaišius užpilama tiek gazuoto vandens, kad ledai pakiltų puta virš stiklinės.

Skanusis bananų kokteilis

3 stikliniu pieno pusantros stiklines bananu sulčių 2 vanilinių ledų 1 saukšto cukraus Viską sudedam į vieną indą ir labai gerai suplakame su mikseriu iki putų. Štai ir viskas, skanaus!

"Skanusis kokteilis"

3 porcijoms reikes: 3 vaniliniu ledu; 2stiklines slyvu sulciu; ziupsnelis cinamono arba kakava is pradziu ledus ideti i plakimo aparata ir gerai juos iplakti,isplakus ipilti slyvu sulciu.tada taip pat gerai iplakti kol pasirodys putos ant virsaus,supilkite i kokteiliu stiklines.pagardinimui galima cinamono siek tiek iberti arba saldziosios kakavos taip pat papuosimui metos lapeliu Skanaus!

Kokteilis vietoj sriubos

1.5 stiklinės kefyro, 0.5 stiklinės pomidorų sulčių, 2 tryniai, 1 arbat. šaukštelis grietinės, druskos, žalumynų. Kefyras, pomidorų sultys išplakamos su tryniais ir druska.Kokteilis supilamas į stiklinę.Ant viršaus uždedama plakta grietinė ir apibarstoma smulkiais žalumynais.

Kapučino Prancūziška

Į pasaldintą kavą įpilkite taurelę apelsinų likerio ir truputį pieno su puta. Patiekite su griežinėliu apelsino cukato.

Itališka kava

Po stiklinę stiprios saldintos kavos ar kakavos, 3-4 šaukštai vyšnių likerio ar degtinės, plaktos grietinėlės. Aukštas stiklines iki pusės pripilti kavos, įpilti 1-2 šaukštus likerio, po to supilti kakavą. Papuošti plakta grietinėle.

VELNIŠKA KAVA

250 ml vandens 3 šaukšteliai kavos 1 apelsinas keli lašai citrinos sulčių 0,5 šaukštelio vanilės 0,25 šaukštelio cikorijos 3-4 gvazdikėliai 6 šaukštai koniako Užplikite kavą verdančiu vandeniu. Išspauskite 1 apelsinio sultis ir supilkite į kavą. Supilkit citrinos sultis. Sudėkite prieskonius ir įpilkite koniako.

Obuolių ir kiaušinių pienas

0.5 stiklinės pieno, 0.5 stiklinės obuolių sulčių, 0.5 apelsino sulčių, 1 kiaušinis, pagal skonį cukraus arba medaus. Viską sudedame ir išplakame.

Spanguolių kisielius

400 g. spanguolių, 1,5 stiklinės vandens, 0,5 stiklinės cukraus, 50 gramų krakmolo. Nuplautos uogos išverdamos ir išspaudžiamos sultys. Skystis užvirinamas, sudedamas cukrus, šaltame vandenyje išleistas krakmolas ir maišant pavirinama. Kisiekius supilamas į stiklinį pusdubenį, ataušinamas, paduodamas su plakta grietinėle.

Citrininis kokteilis

1 citrina 2 šaukštai cukraus pudros 1 kiaušinio trynis 1 stiklinė pieno 4 šaukštai grietininių ledų Išspaudžiame iš citrinos sultis, geltonąjį citrinos žievelės sluoksnį nutarkuojame. Visus produktus supilame į vieną indą ir viską gerai išplakame.