Gėrimai

KOKTEILIS "PAVASARIS

500g pieno 200g obuolių sulčių 150g medaus 1 kiaušinis 3 šaukštai curaus Pieną, sultis ir kiaušinį atšaldome. Kiaušinio trynį, pieną, sultis ir medų išplakame. Kiaušinio baltymą išplakame su cukrumi iki standžių pūtų.Į taurę pilame koktelį, o ant viršaus dedame du šaukštus išplaktų baltymų (galima dėti daugau).

Naminis alus

Šiandien susikaupiau ir paleidau sunkiąją artileriją į darbą. Nors reikmenis nusipirkęs buvau jau prieš tris savaites, pribrendau tik šiandien. Daug skaičiau (tiek, kad net nebenoriu sekti jokiu receptu, galva išpampo), bet šiokius tokius brėžinukus pasidariau: turiu 25 litrų kubilą,(su kraneliu apačioje.) apynių salyklo ekstrakto mielių 12 gramų gliukozės Eiga pas mane tokia: Išsterilizavau kubilą, Kadangi […]

Apelsinų gėrimas

1 apelsino žievelės šaukštelio cukraus pudros po puse stiklinės apelsinų ir obuolių sulčių 1 trynio Apelsino žieveleę supjaustykite juostelėmis, sumaišykite plaktuvu su cukraus pudra, abejomis sultimis ir tryniu. Gėrimą galima papuošti vyšnia bei apelsino skiltele.

Apelsinų arbata

25 g apelsinų žievelių ir 10 g citrinų žievelių įdedama į arbatinuką, įpilame 50g apelsinų sirupo, įberiama arbatžolių ir apipilama karštu vandeniu.Palaikoma 5 min. ir patiekiama į stalą.

Arbatos gėrimas

2 šaukštai džiovintų čiobrelių, 1 šaukštas kmynų, 1 šaukštas mėtų, 1 l vandens, 2 šaukštai medaus, 1 citrinos sultys. Į nedidelį puodelį sudedame čiobrelius, kmynus, mėtas ir užpilame verdančiu vandeniu.Uždengiame ir palaikome 30 min. Tuomet perkošiame, ištirpiname medų ir supilame citrinos sultis. Gėrimą atšaldome. Patiekiame su ledo gabalėliais.

Rausvasis kokteilis

2 porcijoms reikės: 1 raudonojo greipfruto, nulupto, supjaustyto, 1 indo lieso jogurto, 4 gabaliukų ledo, 1 šaukšto vanilinio cukraus Visus komponentus suplakite.

Obuolių arbata

0.5 stiklinės džiovintų obuolių, 2 stiklinės vandens, 25 g cukraus arba medaus, citrinos. Džiovinti obuoliai (žievelės ar patys obuoliai) užplikomi verdančiu vandeniu ir palaikomi 3-5 min. Nukošiama, arbata paskaninama citrinos griežinėliais, cukrumi ar medumi.

"Absolut Rossa"

1 taurei reikės: cukraus, 40 ml degtinės, 20 ml kampario, 20 ml toniko, 3-4 kokteilių vyšnių, mėtų ar melisų lapelių. taurelės kraštus suvilgykite vandenyje ir greitai panardinkite į cukrų. Į indą kokteiliui ruošti įpilkite atšaldytos degtinės, kampario ir toniko. Gerai sumaišykite. Į paruoštos taurelės dugną įdėkite keletą vynuogių ir užpilkite gėrimu. Papuoškite vyšnia ir mėtomis.

KLASIKINIS APELSINŲ PUNŠAS

6 kiaušinių tryniai po 2 šaukštus cukraus pudros kiekvienai stiklinei 200g apelsinų sulčių 300g karšto vandens 6 apelsino riekelės Plakite kiaušinio trynius su cukrumi, kol masė pabals ir atsiras putų. Supilkite apelsinų sultis, išmaišykite ir supilstykite į stiklines. Užpilkyte karštu vandeniu. Gėrimas bus su puta. Papuoškite stiklines apelsinų riekelėmis ir patiekite svečiams.

Akapulko kava

(1 porcija) 1 valgomasis šaukštas_ tirpios kavos, 40g cukraus pudros,_ 1/41 vandens,_ truputis romo ir citrinos sulčiiį, ledo gabaliukų. Kava su cukraus pudra ištirpi-nama vandenyje. Į pailgą stik-linę dedama ledo gabaliukų ir supilamas kavos mišinys. Pagal skonį pilama truputį romo ir keli lašai citrinos sulčių. Patiekiama šalta su šiaudeliu.