Gėrimai

Medaus kokteilis su citrina

2 porcijoms reikės: 2 stiklinių vandens, 10 griežinėlių šviežio imbiero, 1 griežinėlio citrinos, 3 šaukštelių medaus, 1 šaukšto šviežių citrinos sulčių. Užvirkite vandenį su citrina ir imbieru.Po dešimt minučių įdėkite medų ir citrinų sultis.Perkoškite.Šaltomis dienomis galima gerti karštą, o karštomis – atšaldytą.

"Mėgėjiškas","Rusiškas", "Aperatyvas su Starka","Mišrus", "Moteriškas","Vakarinis stiprusis"

Mėgėjiškas 20g „Medžiotojų karčiosios”, 10g baltojo vermuto, 10g apelsinų sulčių. Rusiškas 50g „Starkos”trauktinės, 30g raudonojo sauso vyno, šaukštelis”Balzamo.” Aperatyvas su Starka 20g „Starkos” trauktinės, 40g baltojo vermuto, arbatinis šaukštelis konjako, prieskonių, likerio arba sirupo, Šaukštelis citrinos sulčių. Mišrus 20g degtinės,20g konjako, šaukštą likerio, šaukštą cukraus sirupo, citrinos žievelė. Moteriškas 50g trauktinės „Dainava”, 60g sauso vyno,20g […]

Egzotiška arbata

3 pakeliai žalios arbatos, 2/3 stiklinės cukraus, 1 indelis konservuotų ananasų griežinėlių, 2 citrinos. Užverdame 2 l pasaldinto vandens. Į jį pamerkiame arbatos pakelius ir paruošiame arbatą. Į ją supilame konservuotų ananasų sirupą ir suberiame nedideliais gabalėliais supjaustytus ananasus. Citrinas supjaustome skiltelėmis ir taip pat suberiame į arbatą. Uždengę dangčiu paliekame 5 min. Tuomet patiekiame. […]

Karštas šokoladas (II)

5 šaukštai kakavos, 5 šaukštai pieno, 5 šaukštai cukraus. Cukrus ištirpinamas šaltame piene, suberiama kakava.Viskas kaitinant maišoma.Pradėjęs tirštėti šokoladas supilamas į mažus puodelius.

Obuolių sulčių gira

2 l obuolių sulčių, 3 l vandens, 400 g cukraus, 20 g mielių. Į sultis supilamas virintas atvėsintas vanduo.Mielės ištirpinamos su trupučiu cukraus, išmaišomos su virintu vandeniu ir gauta tyrelė supilama į sultis.Suberiamas likęs cukrus, išmaišoma, rauginama šiltoje patalpoje apie 12-16 val. Išrūgusi gira supilstoma į butelius ir sandariai užkemšama.Po 2-3 dienų girą galima gerti.

Krušonas su šampanu

6 stiklinėms reikės: 500 g įvairių vaisių (obuolių, apelsinų, bananų), įvairių vaisių kompoto (400 ml), 700 ml sauso šampano, ledo kubelių, mėtos, citrinų griežinėlių. Vaisius nulupkite, supjaustykite gabaliukais, sumaišykite su vaisiais iš kompoto ir viską gerai atšaldykite. Supilkite į indą, užpilkite gerai atšaldytą šampaną, įdėkite ledo, mėtų lapelius. Stiklinės kraštus papuoškite citrinų griežinėliais ir mėtomis.

Abrikosų kokteilis

750 ml pieno 250 g šviežių abrikosų 50 g cukraus 4 šaukšteliai grūsto valgomojo ledo Ant ledo sudedami gabaliukais supjaustyti abrikosai, užberiami cukrumi, įpilama pieno ir viskas 2 min. maišoma mikseriu (mažu sukimosi dažniu).

GĖRIMAS HAVAJAI

100 ml šviežiai užplikytos ir atvėsintos juodos kavos; 100 ml ananasų sulčių; 50 g šokoladinių ledų riekele apelsino ir braškė papuošimui. Visus ingredientus supilkite j plakiklį ir suplakite. Supyle į stikline papuoškite apelsino riekele ir braške. Gėrimą patiekite su šiaudeliu.

Sulos kisielius

1l beržų arba klevų sulos, cukraus, krakmolo pagal skonį, truputis tarkuotų citrinos žievelių, 0,5 l apelsinų sulčių. Sulą užviriname. Supilame šaltoje suloje išmaišytą krakmolą. (Kisielius turi būti tirštas.)Kisielių užviriname, suberiame tarkuotas citrinų žieveles, cukrų ir supilame apelsinų sultis. Vietoj cukraus galima dėti medaus, o vietoj apelsinų sulčių galima pilti vyšnių, braškių ar kitas sultis.

Šalta arbata

1 l stiprios šaltos arbatos, 10 gabalėlių cukraus, 2 citrinos, 1 apelsinas. Citrinų ir apelsino žievelė sutrinama su gabaliniu cukrumi ir, sudėjus į stiklinį ąsotį, užpilama arbata.Gėrimas atšaldomas, išmaišomas, įpilamos citrinų ir apelsinų sultys ir patiekiant supilstomas į stiklines.