Gėrimai

KAVA SU MEDUMI IR CINAMONU

2 šaukšteliai maltos kavos 1 stiklinės pieno 4 šaukšteliai medaus 1 šaukštelis cinamono 2 šaukštai plaktos grietinėlės Kava užplikome 250 ml vandens. Į dvi stiklines įdedame po 2 šaukštelius medaus, supilame po pusę stiklinės karšto pieno ir po 125 ml kavos. Dedame po šaukštą plaktos grietinėlės ir viršų pabarstome cinamonu.

Eskimo kava

60 gramų kavos; 400 gramų vandens; ledai; susmulkintas šokoladas; Iš 60 gramų kavos ir 400 gramų vandens paruošiama kava ir atšaldoma šaldytuve. Į atšaldytą kavą įdedama ledų ir ištirpinto ar mikseryje susmulkinto šokolado. Supilama į bokalus. Geriama per šiaudelį.

Įvairūs pieno kokteiliai

0,5 stiklinės pieno, 1 šaukštas plaktos grietinėlės ir vienas iš šių priedų: 1. 1 šaukštas aviečių sirupo, 50 g. vaisinių ledų. 2. 1 šaukštas citrinų sirupo, 50 g. vaisnių ledų. 3. 1 šaukštas šokoladinio sirupo, 50 g. grietininių ledų. 4. 1 šaukštas apelsinų sirupo, 50 g. riešutinių ledų. Išplaktas kokteilis supilstomas į aukštas stiklines. Norint […]

Obuolių arbata

1 stiklinė džiovintų obuolių, 4 stiklinės vandens, 2 šaukštai cukraus arba medaus. Obuolius gerai nuplauti (nelupti), išimti sėklalizdžius, supjaustyti labai plonais griežinėliais. Džiovinti nekarštoje orkaitėje ilgesnį laiką, kol susitrauks, uždengti ir palaikyti 15 min. Arbatą nusunkti, pasaldinti pagal skonį ir patiekti su sausainėliais.

Braškinis kokteilis

braškiu pieno cukraus Į dubenėlį įmesti braškių pagal norą ir jas ten sutrinti. Tada įpilti pieno ir įberti cukraus pagal skoni ir tada viską išplakti. Jis labai tinka vasara.

Medaus, greifrutų ir mėtų kokteilis

2 porcijoms reikės: 2,5 stiklinės raudonųjų greifrutų sulčių, 10 lapelių šviežios mėtos, 2 šaukštų medaus. Sultis ir mėtą virkite ant lėtos ugnies apie 5 min. ir nukoškite.Atšaldykite šaldytuve.

Karštas pienas, kvepiantis apelsinais

2 porcijoms reikės: 2 stiklinių lieso pieno, 1 cinamono lazdeles, 1 šaukšto medaus, 4 apelsinų žievelės (džiovintos ir tarkuotos) Į pieną dėkite sutrintą cinamono lazdelę, medų ir apelsinų žieveles. Pakaitinkite ant lėtos ugnies apie 2 minutes. Nukoškite.

Aviečių ir grietinėlės dvelksmas

2 porcijoms reikės: 1 stiklinės šaldytų aviečių , 1 stiklines pasukų, 2 šaukštų medaus, 1 šaukšto klevų sirupo, 4 gabaliukų ledo. Avietes suberkite į pasukas, įpilkite sirupo, sudėkite medų ir ledą. Viską gerai suplakite.

Egzotiškas gėrimas

2,5 l šviesaus alaus, 2,5 l „Sprite”, 100ml apelsinų likerio, citrina ir apelsinas. Alų, „Sprite” ir likerį gerai atšaldyti ir dideliame stikliniame inde sumaišyti tik prieš pat patiekiant. Vaisius gerai nuplauti, nenuluptus supjaustyti griežinėliais ir sumesti į patiekiamą gėrimą.

Kazachiška arbata

4-5 šaukšteliai arbatžolių, 0,5 l vandens, pasaldinta grietinėlė arba pienas. Arbatžolės užpilamos verdančiu vandeniu. Po 3 min. įpilama grietinėlė.Gerai išmaišoma ir iškart perkošiama į kitą indą, po to supilama vėl į pirmąjį. Po 2 min. jau galima gerti.