Kepsniai

Kepta žąsis arba antis su obuoliais

1 žąsis arba antis, 1 – 1.5 kg obuolių, druskos, petražolių lapelių papuošimui. Žąsį gerai nuvalyti, išskrosti ir išplauti.Kaklą nukirsti, sparnus nupjauti iki pirmo sulenkimo, kojas – iki kelių.Įtrynus iš visų pusių druska, sparnelius ir šlauneles surišti arba kitokiu būdu paruošti, kaip nurodyta anksčiau(žr. Kepta įdaryta višta), kad iškepta žąsis gražiai atrodytų.Dėti į kepamąją skardą […]

Avienos kumpis su rozmarinais

Jums reikės: 1,5kg avienos kumpio be kaulo, 1 česnako galvutės, nuluptos ir padalytos skiltelėmis, saujos rozmarinų šakelių, 1 didelio susmulkinto svogūno, 100ml sauso baltojo vyno, 100ml baltojo vyno acto, 1 šaukšto balzaminio acto. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Aštriu peiliu keliose vietose įpjaukite kumpį. Įterpkite česnako skilteles ir mažus gabaliukus rozmarino šakelių. Kumpį suspauskite ir […]

Maltos mėsos kepsnys

1 kg jautienos, veršienos ar kiaulienos mėsos, 3 riekelės pyrago, 1 kiaušinis, 2 svogūnai, 1 šaukštas taukų, margarino ar sviesto, 2 šaukštai džiuvėsėlių, pipirų ir druskos pagal skonį. Įdarui : 2 kiaušiniai, 1 – 2 virtos morkos, 0.5 šaukšto sviesto, 2 šaukštai pieno ar grietinės, druskos pagal skonį. Jautieną, veršieną ar kiaulieną mėsą arba visų […]

Jautienos kepsnys su grybais

200g jautienos file 20g alyvu aliejaus apie 100g pasirinktu grybu apie 150g virtu bulviu 1 kiausinio 2 saukstu sultinio druskos, pipiru, pasirinktinai nuo skonio, as dariau su prieskoniais mesai ir santa maria. Jautiena ismust truputi, apslakstyt aliejum, itrint priekoniais ir kepti mazoje keptuveje kartu su smulkiai supjaustytu svogunu. Kai mesa iskeps, vienoj pusej sudedam virtus […]