Straipsniai

Rudeniški receptai keliaus iš lūpų į lūpas – su kuo naujai derinti vištieną, kad įsimylėtumėte nuo pirmo kąsnio?

Rudeniški receptai keliaus iš lūpų į lūpas – su kuo naujai derinti vištieną, kad įsimylėtumėte nuo pirmo kąsnio?

Kai norisi sočios, bet greitai paruošiamos ir nebrangios vakarienės, vištiena – vienas populiariausių variantų. Todėl nieko keisto, kad pagal pardavimus šviežios mėsos skyriuje ji nusileidžia tik kiaulienai, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Dažnuose namuose kepta, virta, troškina ar grilinta vištiena repertuare sukasi bent kelis kartus per savaitę, tad jei idėjų aruodai tuštėja […]

Gyvenimo balansas: kaip rūpintis savimi kasdienybėje

Gyvenimo balansas: kaip rūpintis savimi kasdienybėje

Šiandieniniame pasaulyje, kai nuolat skubame, dirbame, rūpinamės šeima bei siekiame karjeros tikslų, dažnai pamirštame svarbiausią dalyką – savo pačių gerovę. Gyvenimo balansas nėra tik graži frazė, tai – būtina sąlyga mūsų fizinei, emocinei ir dvasinei sveikatai. Tad kaip atrasti harmoniją ir pasirūpinti savimi kiekvieną dieną? Pirmasis žingsnis – sąmoningumas Dažnai mūsų diena prasideda automatiškai: žadintuvas, […]

5 receptai, kurie pakeis jūsų rytus: nustebsite, kiek daug gali viena daržovė

5 receptai, kurie pakeis jūsų rytus: nustebsite, kiek daug gali viena daržovė

Sunku įsivaizduoti virtuvę be daržo karalienių morkų – jos pigios, sveikos ir pasakiškai universalios. Apie tai liudija ir statistika – šios traškios oranžinės gražuolės, pasak prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovės, yra viena populiariausių daržovių Lietuvoje. Lygiai taip, kaip jos perkamos ištisus metus, galima ir jomis mėgautis kiaurą dieną. Esame įpratę jas ruošti pietums, […]

Net patys išrankiausi prašys antros porcijos: 4 skanūs ir paprasti receptai šiam savaitgaliui, jau pritaikyti prie „Iki“ akcijų

Net patys išrankiausi prašys antros porcijos: 4 skanūs ir paprasti receptai šiam savaitgaliui, jau pritaikyti prie „Iki“ akcijų

Vos spėjus apsidairyti – ant nosies štai jau paskutinis rugsėjo savaitgalis. Laisvadieniais daugelis mūsų virtuvėje praleidžia daugiau laiko nei darbo dienomis, todėl jau svarsto – kokiais gardžiais naminiais patiekalais pasilepinti ir namiškius pradžiuginti šįkart? Prekybos tinklas „Iki“ siūlo išeitį: lengvai paruošiamą ir gardų savaitgalio meniu, kuris ne tik sukurs skonių šventę, bet ir padės sutaupyti […]

Virtuvės dizaino tendencijos, gerinančios saugumą ir efektyvumą

Virtuvės dizaino tendencijos, gerinančios saugumą ir efektyvumą

Virtuvė – tai erdvė, kurioje praleidžiame daug laiko ne tik gamindami maistą, bet ir bendraudami. Šiuolaikinis virtuvės dizainas neapsiriboja vien estetika – vis svarbesniu prioritetu tampa saugumas, ergonomika bei efektyvus erdvės išnaudojimas. Naujausios tendencijos rodo, kad virtuvės planavimas glaudžiai siejasi su technologinėmis inovacijomis ir profesionalų, gebančių integruoti sprendimus, darbo paklausa. Šiuolaikinės virtuvės išdėstymo principai Ilgą […]

Drėgnas, pigus ir neįtikėtinai lengvas obuolių pyragas rudeniui – nereikės net lupti obuolių

Drėgnas, pigus ir neįtikėtinai lengvas obuolių pyragas rudeniui – nereikės net lupti obuolių

Vėstantys orai reiškia, kad namai vis dažniau pakvimpa kepiniais. Kaip obuoliai – vieni perkamiausių vaisių, taip ir jų pyragas – daugeliui skaniausias desertas, pastebi Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Jo skonį pažįstame nuo vaikystės, bet ir jis vis dar gali stipriai nustebinti. Sėkmės raktas – dar lengvesnis nei tradicinis metodas paruošti obuolius. Pyragas […]

Net lengviau nei tinginių balandėliai – šią pigią ir sočią sriubą virsite kas savaitę

Net lengviau nei tinginių balandėliai – šią pigią ir sočią sriubą virsite kas savaitę

Puodas garuojančių balandėlių – pigi rudens klasika, kuriai neatsispiria nei vaikai, nei suaugusieji. Nors skonis tikrai atperka įdėtas pastangas, ne visada būna laiko ar noro mėsą kruopščiai vynioti į kopūstų lapus. „Iki“ kulinarijos šefė Elvyra Semaška siūlo išbandyti naują lietuviškos klasikos interpretaciją – kvapnią balandėlių sriubą. Nebrangu, labai skanu, o paruošti ją vieni juokai – […]

Šviežia, nebrangu ir alkį numalšina akimirksniu: „Iki“ atskleidė, kokias bandeles perka į mokyklas grįžę mokiniai

Šviežia, nebrangu ir alkį numalšina akimirksniu: „Iki“ atskleidė, kokias bandeles perka į mokyklas grįžę mokiniai

Rugsėjis – ne tik naujų žinių, bet ir naujų skonių metas. Prasidėjus mokslo metams, prekybos tinklo „Iki“ parduotuvėse šviežių bandelių nuperkama virš dešimtadalio daugiau, o didžiausias paklausos šuolis – nesaldžių bandelių. Tai rodo, kad šiuolaikiniai mokiniai vis dažniau renkasi sočius, nebrangius užkandžius, kurie padėtų susidoroti su alkiu esant intensyviam mokymosi ritmui, sako Gintarė Kitovė, „Iki“ […]

Nuo pačios skaniausios šakšukos iki dar taip neruošto lečo: 5 pigūs ir lengvi patiekalai su paprikomis

Nuo pačios skaniausios šakšukos iki dar taip neruošto lečo: 5 pigūs ir lengvi patiekalai su paprikomis

Raudona, geltona, žalia, o gal balta – paprika vien savo išvaizda žadina apetitą, kvepia nuostabiai, o jos skonis yra nepakartojamas. Šios spalvingos, pigios ir maistingos daržovės naudojamos kone visose pasaulio virtuvėse. Pasak Gintarės Kitovės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, paprikas labai mėgsta ir lietuviai – daugeliui jos įprastas kasdienis pirkinys, nes šias daržovės su malonumu […]

Lietingai savaitei – spalvingos sriubos: kelios gudrybės, kad šviežių moliūgų, morkų ar porų sriuba būtų dar gardesnė

Lietingai savaitei – spalvingos sriubos: kelios gudrybės, kad šviežių moliūgų, morkų ar porų sriuba būtų dar gardesnė

Sriubų gaminimas yra paprasta, tačiau nepaprastai svarbi lietuvių virtuvės dalis. Liūdėti, kad jau baigiasi šaltibarščių sezonas, nėra kada – nes į sceną (ir puodus) žengia šviežios rudeniškos gėrybės. Lentynas jau užliejęs spalvingas rudeniškas derlius lietuvių be galo mėgstamas, pastebi Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Ir jis tik įrodo – kiekvienas gali pasigaminti skanių, […]