Straipsniai

Konservuoti pomidorai per 10 minučių – šitaip paruošti jie bus suvalgyti dar neatėjus žiemai

Konservuoti pomidorai per 10 minučių – šitaip paruošti jie bus suvalgyti dar neatėjus žiemai

Rugpjūtis – tikras vasariškų gėrybių piko metas. Godžiai skanaujant sultingas sodo ir daržo dovanas, norisi jų skonių ir kvapų išsisaugoti kuo ilgiau. Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad būtent rugpjūtį lietuviai įninka į konservavimą – stiklainių paklausa ryškiai išauga. Tiesa, pasistebi ir pokyčių. „Šiuo metu esantis platus sodo ir daržo gėrybių pasirinkimas […]

Kaip klasika, tik dar skaniau – ypač gardus ir nebrangus šilauogių tiramisu

Kaip klasika, tik dar skaniau – ypač gardus ir nebrangus šilauogių tiramisu

Pilna burna valgome jas vienas, dedame į salotas, gardiname ledus ir jogurtą, verdame uogienes, gaminame padažus prie mėsos ir, žinoma, – ruošiame įvairiausius desertus. Šilauogės – tikras pastarųjų metų hitas, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Nors šių uogų prekyboje apstu ištisus metus, vasarą tiek jų skonis, tiek kaina – patraukliausi. Tad verta […]

Mažai darbo – daug skonio: greiti ir pigūs užkandžiai su lašiša, kurie taps kiekvieno pasisėdėjimo tradicija

Mažai darbo – daug skonio: greiti ir pigūs užkandžiai su lašiša, kurie taps kiekvieno pasisėdėjimo tradicija

Daugeliui pažįstama situacija: jei ant stalo yra sumuštinukų su rūkyta ar sūdyta lašiša – jų lėkštė tuščia liks tikriausiai pati pirmoji. Lašiša, paskaninta tik citrinos gabalėliu ir papuošta krapais, paprasčiausią sumuštinį paverčia žvaigžde. Bet galimybės su visų mėgstama žuvimi yra labai plačios – šią savaitę su ja verta paruošti šį tą naujo ir skanaus, siūlo […]

Lėkštėje – daugiau vasaros ir spalvų: šviežios bulvės su netikėtu priedu taps sezono atradimu

Lėkštėje – daugiau vasaros ir spalvų: šviežios bulvės su netikėtu priedu taps sezono atradimu

Maloniai saldžios, šviežios bulvytės ir krapai – vasarą simbolizuojantis derinys, kuris nuo seno įaugęs į lietuvių racioną. Įsibėgėjus naujam jų derliui, šviežios bulvės ypač dažnai keliauja į pirkinių krepšelius – juolab, kad kaina tapo ypač patraukli, pastebi Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė. Kai jų skanumas pačiame pike, šviežiomis bulvėmis norisi mėgautis kuo dažniau – o […]

Savaitgalio šeimos piknikui – „Iki“ nuolaidos: skanios idėjos, ką dėti ant užkandžių stalo, o ką – ant grilio

Savaitgalio šeimos piknikui – „Iki“ nuolaidos: skanios idėjos, ką dėti ant užkandžių stalo, o ką – ant grilio

Beprasideda paskutinis vasaros mėnuo, tad prieš grįžtant į darbus ir mokslus, daugelis stengiasi kuo daugiau laiko praleisti su artimaisiais ir bičiuliais. Geras oras – rengiame pikniką, griliname terasoje ar prie ežero, o apniukus – kartu ruošiame maistą namuose. Kokiais paprastais ir nebrangiais, bet nuostabiai gardžiais užkandžiais ir patiekalais palepinti šį savaitgalį? Pasufleruos „Iki“ akcijos – […]

Bananas – toks pat permainingas, kaip ir lietuviška vasara: išbandykite madingą šaltą kavą, kepkite pyragą be orkaitės ir grilinkite su vištiena

Bananas – toks pat permainingas, kaip ir lietuviška vasara: išbandykite madingą šaltą kavą, kepkite pyragą be orkaitės ir grilinkite su vištiena

Bananas – populiariausias vaisius tarp pirkėjų, todėl gali pasirodyti, kad su juo išbandyti patiekalai nuo A iki Z. Pasak Gintarės Kitovės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, be bananų pirkinių krepšelis neįsivaizduojamas nei vasarą, nei žiemą, tad ir dabar jie perkami ir tvyrant karščiui, ir orams apniukus. Tačiau ne tik lietuviai dievina šį nebrangų, skanų ir […]

Lengviausias būdas išsaugoti vasaros skonių žiemai – užsišaldyti uogų ir daržovių: kaip išvengti 7 dažnai pasikartojančių klaidų?

Lengviausias būdas išsaugoti vasaros skonių žiemai – užsišaldyti uogų ir daržovių: kaip išvengti 7 dažnai pasikartojančių klaidų?

Ar galima vasariškomis gėrybėmis namuose mėgautis nors ir viduržiemį? Pusryčių blynus vėsų rytą skanauti su vasarą rinktomis uogomis arba sriubą virti iš pačiame sezono įkarštyje užaugintų daržovių? Neabejotinai – šaldymas yra puikus būdas sutaupyti pinigų ir išsaugoti uogų, vaisių, daržovių skonį bei naudą šaltajam metų laikui. Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad […]

Ir vėl lyja? Mėgautis grilio patiekalais galima ir be grilio – keli naudingi patarimai ir superinis A. Šimulyno receptas

Ir vėl lyja? Mėgautis grilio patiekalais galima ir be grilio – keli naudingi patarimai ir superinis A. Šimulyno receptas

Kritulių šią vasarą tikrai nestinga, bet tai nereiškia, kad turime atisakyti gerų grilio ar barbekiu patiekalų. Tiek namie, tiek kieme lengvai paruošiamas maistas prastus orus pavers tik formalumu, įsitikinęs gera nuotaika ir skaniomis idėjomis instagrame žavintis Andrius Šimulynas (@andriushim). Puikus to įrodymas – „Iki“ ambasadoriaus receptas sočiam ir nebrangiam kubietiškam sumuštiniui su plėšyta kiauliena, kuris […]

Česnakinis sviestas – tik vienas būdas sužavėti bičiulius: išbandykite receptus, kurie renka milijonus patiktukų internete

Česnakinis sviestas – tik vienas būdas sužavėti bičiulius: išbandykite receptus, kurie renka milijonus patiktukų internete

Kada pagardą ar užkandį galima laikyti tokiu pavykusiu, kad jį kartoti norėsis vėl ir vėl – kad ir kasdien? Kai jis dėl puikaus skonio tampa net pokalbio tema leidžiant laiką su draugais ar šeima, o jam paruošti reikia tik minimalių pastangų ir išlaidų. Pavyzdžiui, paprasčiausią sviestą lengva paversti universaliu šedevru, kuris paskanins pačius įvairiausius patiekalus. […]

Nuo stalo parūks akimirksniu: 3 skanūs ir nebrangūs būdai, kaip voveraites patiekti su šviežiomis bulvėmis

Nuo stalo parūks akimirksniu: 3 skanūs ir nebrangūs būdai, kaip voveraites patiekti su šviežiomis bulvėmis

Virtos bulvės ir dabar miškus nuspalvinusios voveraitės – tobulas vasaros duetas ir saugi klasika. Tačiau nereikia baimintis įsileisti naujų vėjų ir skonių į virtuvę – šviežios bulvės tokios universalios, kad jos šalia grybų sužibti gali labai įvairiais pavidalais. Nesvarbu, ar rinksite voveraites miške, ar parduotuvėje – tobulas priedas prie jų kainuos visai mažai, skaičiuoja Gintarė […]