Straipsniai

Sutaupysite ir laiko, ir pinigų: vienu ypu išsikepkite net du ypač purius varškės apkepus – saldų ir pikantišką

Sutaupysite ir laiko, ir pinigų: vienu ypu išsikepkite net du ypač purius varškės apkepus – saldų ir pikantišką

Jei reikėtų sudaryti klasikinių ir praktiškai visų mėgstamų patiekalų sąrašą, neabejotinai į jį pakliūtų varškės apkepas. Nepaisant trumpo pigių ingredientų sąrašo, galutinis rezultatas lengvai sužavi tiek vaiką, tiek suaugusį. Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad daugeliui lietuvių varškė yra tiesiog nepamainomas produktas. Ji nebrangi ir ypač universali – tinka tiek klasikiniams, nuo […]

Atkartoti namuose visai paprasta ir nebrangu – traškios bulvyčių spiralės, dėl kurių visi pames galvas

Atkartoti namuose visai paprasta ir nebrangu – traškios bulvyčių spiralės, dėl kurių visi pames galvas

Miesto šventėse ar kurortuose sunku praeiti pro šias gražuoles – traškios, kvapnios į spiralę susuktos bulvytės vilioja dar iš tolo. Tiesa, vos keli bulvių spiralių iešmeliai gatvėje gali gerokai paploninti piniginę. Tačiau namuose jų visą kalną pasigaminti iš naujo derliaus lietuviškų bulvių tekainuos centus, skaičiuoja Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Jų formą išgauti […]

Po Joninių norisi pigiau ir lengviau – minimalių pastangų reikalaujantis lašišos receptas, kurį kartosite vėl ir vėl

Po Joninių norisi pigiau ir lengviau – minimalių pastangų reikalaujantis lašišos receptas, kurį kartosite vėl ir vėl

Joninės pasibaigė, tačiau apetitas geram maistui – tikrai ne. Šventę neabejotinai lydėjo gausios vaišės, todėl daugeliui norisi šio to lengviau ant vakarienės stalo. Lietuviai vis dažniau renkasi žuvį kaip alternatyvą tradiciniams mėsos patiekalams, o lašiša šioje kategorijoje yra tikra lyderė, sako „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė. Su nauju receptu ruoškitės sužavėti artimuosius ir įrodyti, kad […]

Valgomos dovanos verslui: ką padovanoti klientams ir partneriams per Kalėdas?

Valgomos dovanos verslui: ką padovanoti klientams ir partneriams per Kalėdas?

Kalėdų laikotarpis – tai ne tik šeimos ir artimųjų švenčių metas, bet ir puiki galimybė verslui parodyti dėmesį savo klientams bei verslo partneriams. Valgomos kalėdinės dovanos suteikia šventiškumo, išskirtinumo ir šilumos, kurią gavėjai įsimena ilgiau nei paprastą verslo atributą. Tinkamai parinktos dovanos padeda stiprinti ryšius, kurti pasitikėjimą ir palieka teigiamą įspūdį apie jūsų verslą dar […]

Lietuviška kiauliena, šviežiai kimštos dešrelės – ekspertas atskleidė, kaip „Iki“ išlaiko tokią aukštą šviežios mėsos kokybę

Lietuviška kiauliena, šviežiai kimštos dešrelės – ekspertas atskleidė, kaip „Iki“ išlaiko tokią aukštą šviežios mėsos kokybę

Čirškantys kiaulienos šašlykai yra neatsiejama vasaros dalis, o dažnas ir burnoje tirpstantį kiaulienos kepsnį ar dešreles galėtų valgyti nors ir kasdien. Kiauliena – dažniausiai ant lietuvių stalo atsirandanti mėsa, todėl jie ieško kuo aukštesnės kokybės mėsos. Daugelis jau patys įsitikinę, kad nors „Iki“ parduotuvėse apstu nuolaidų, jokių nuolaidų šviežios mėsos kokybei nėra. Kaip užtikrinamas jos […]

Nuo salotų ant pagaliuko iki pasakiško marinato šašlykams – Joninių idėjos, kaip nebrangiai patobulinti visų jau pamėgtus receptus

Nuo salotų ant pagaliuko iki pasakiško marinato šašlykams – Joninių idėjos, kaip nebrangiai patobulinti visų jau pamėgtus receptus

Daugelis pasinaudojo proga savaitgalį prasitęsti iki pat Joninių, tad jau suka galvą – ką naujo grilinti šiemet? „Iki“ kulinarijos šefė Jolita Tamoševičienė įsitikinusi, kad kaskart iš naujo išradinėti dviračio visai nebūtina – tereikia tik su minimaliomis išlaidomis atnaujinti jau pamėgtus patiekalus: salotas, mėsainį, šašlykus. Gal paparčio žiedo ir nerasite, bet kelią į kiekvieno, mėgstančio skaniai […]

Ką skanausite per Jonines? Jautienos kebabų receptas kepsninėje

Ką skanausite per Jonines? Jautienos kebabų receptas kepsninėje

Joninės – metas, kai kepsninės įkaista kone kiekviename kieme. Nors dažniausiai šventinei vakarienei gamtoje populiariausiu pasirinkimu tampa šašlykai ar vištiena, vis daugiau žmonių ieško alternatyvų ir naujų skonių. Puikiu pasirinkimu gali tapti jautiena. Neretai ši mėsa vis dar siejama su didkepsniais, tačiau iš tiesų jautienos patiekalų įvairovė itin plati – nuo mėsainių, dešrainių ar troškinių. […]

Skaniau net už kebabą – vištienos „gyros“ su namine duonele ir dzadzikiu: šis „Ant medinės lentelės“ receptas taps Joninių žvaigžde

Skaniau net už kebabą – vištienos „gyros“ su namine duonele ir dzadzikiu: šis „Ant medinės lentelės“ receptas taps Joninių žvaigžde

Artėjantis ilgasis Joninių savaitgalis reiškia, kad grilins visa Lietuva. Norisi šiek tiek išsiskirti ir ant žarijų paruošti ką nors įdomiau, tačiau neišlaidauti? Populiaraus maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ (AML) autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė siūlo išeitį, rašoma prekybos tinklo „Iki“ pranešime žiniasklaidai. Pakvieskite šeimą ar svečius į graikiškas atostogas – paruoškite kebabų pusbrolių „gyros“ su vos per […]

Skaniau net už kebabą – vištienos „gyros“ su namine duonele ir dzadzikiu: šis „Ant medinės lentelės“ receptas taps Joninių žvaigžde

Skaniau net už kebabą – vištienos „gyros“ su namine duonele ir dzadzikiu: šis „Ant medinės lentelės“ receptas taps Joninių žvaigžde

Artėjantis ilgasis Joninių savaitgalis reiškia, kad grilins visa Lietuva. Norisi šiek tiek išsiskirti ir ant žarijų paruošti ką nors įdomiau, tačiau neišlaidauti? Populiaraus maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ (AML) autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė siūlo išeitį, rašoma prekybos tinklo „Iki“ pranešime žiniasklaidai. Pakvieskite šeimą ar svečius į graikiškas atostogas – paruoškite kebabų pusbrolių „gyros“ su vos per […]

Garnyras, kuris bus suvalgytas greičiau nei šašlykai ar mėsainis: pačios skaniausios traškios kopūstų salotos

Garnyras, kuris bus suvalgytas greičiau nei šašlykai ar mėsainis: pačios skaniausios traškios kopūstų salotos

Traškios, gaivios kopūstų salotos „coleslaw“, lietuvių meiliai vadinamos ir „koleslovu“ – tiesiog nepralenkiamas garnyras prie grilio patiekalų. Paprastą kopūstą galima paversti tokiu skanėstu, kad teks ruošti visą kalną jo – bemat dings nuo stalo. Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad kopūstai lietuviams yra išties artima daržovė – todėl jie nuolat mėgaujasi ne […]