Tortai ir pyragai

Braunis su riešutų sviestu (Brownie)

Braunis su riešutų sviestu (Brownie)

Stipriai kakavinis, koks ir turi būt šios rūšies pyragas, su riešutų sviesto, medaus ir kokosų įdaru. Sveikuoliškumo gaidelę jam suteikia speltos miltai ir nerafinuotas kokosų aliejus. Sotus, be abejo saldus, saikingai drėgnas, skanus braunis. Patiks smaližiams ir riešutų sviesto mėgėjams. Receptą mažumėlę koregavau ir toliau aprašiau taip, kaip gaminau. Braunio įdarui reikės: 250 g žemės riešutų sviesto 100 g medaus 55 g minkšto […]

Pyragas su nektarinais

Pyragas su nektarinais

Paprastas, tik jokiu būdu neprastas biskvitinis pyragas. Atrastas Saulėtoje virtuvėje ir keptas jau daug kartų. Šį pyragą skaninti galima ne vien nektarinais, čia labai tinka rūgštesni obuoliai, slyvos. Tikrai gardus. Biskvitiniam 21 cm skersmens pyragui reikės: 150 g cukraus 125 g minkšto sviesto (kambario temperatūros) 140 g miltų 1 a.š. kepimo miltelių žiupsnelio druskos 2 didelių kiaušinių 2 nektarinų Apibarstymui: 1 a.š. […]

Abrikosų pyragas

Abrikosų pyragas

Jei atsirado šviežių abrikosų, ramiai gyvent neiškepus su jais pyrago tiesiog neįmanoma 🙂 Šįkart – ne per saldus, burnoje tirpstantis nuo rūgštelės ir kreminio sluoksnelio viršuje. Dalį kvietinių miltų pakeičiau sveikesniais Spelta rūšies, todėl kepinys išėjo rupesnis ir minkštai trapus. Labai skanus ir vasariškas šviežių abrikosų pyragas. Abrikosų pyragui (22 cm skersmens) reikės: ≈ 300-400 g šviežių abrikosų * 130 g miltų 90 g Spelta […]

The New York Times slyvų pyragas

The New York Times slyvų pyragas

Slyvų pyragas – Original Plum Torte – garsusis slyvų pyragas iš The New York Times. Skaitytojų pageidavimu nuo 2005-ųjų šio pyrago receptas buvo publikuotas net 12 kartų! Populiarumą minėtas pyragas užsitarnavo ne veltui, mat jį tikrai paprasta pagaminti, o skonis – nuostabus. Seilė varva belaukiant, kol atvės 🙂 Mėgstantiems slyvas jis bus neatsivalgomas, ir, greičiausiai, teks kepti papildomą pyragą. The New York Times slyvų pyragui (22 cm […]

Tortas su obuolių drebučiais

Tortas su obuolių drebučiais

Šiųmetinis mūsų naujametinis tortas. Neriebus ir gaivus. Biskvitui reikės: 5 kiaušiniai 1 a.š. kepimo miltelių 6 v.š. miltų 3 v.š. cukraus Obuolių sluoksniui: 1,5 kg obuolių 1 pakelis vaisių želė 1 a.š. želatinos cukraus pagal skonį Kremo sluoksniui: 1/2 litro pieno 1 pakelis citrinų pudingo 200 g minkšto sviesto 1 stiklinė cukraus Glajui: 100 g […]

Mangų – persikų tortas

Mangų – persikų tortas

Pasitinkant pavasarį – gaivus, drėgnas tortas, kurio biskvitas – debesies lengvumo ir purumo. Su jogurtiniu – vaisiniu kremu. Kepiau mažą torčiuką, o toliau pateikti produktai yra skirti 18 cm skersmens atsegamai torto formai. Šio torto biskvitams reikės: 100 g miltų 3 kiaušinių (kambario temperatūros) 90 g cukraus 20 g tirpinto sviesto 2 v.š. pieno 1 a.š. vanilės esencijos Torto pertepimo sluoksniams: 150 […]

Medaus tortas

Medaus tortas

Manau, kad visi puikiai žino ir daugelis mėgsta šį tortą. Šeimos šventei  parinkau  variantą iš AJ receptų, mat jau esu dariusi puikų šios autorės Sluoksniuotą medaus tortą, o ir šitas, klasikinis, visiems valgiusiems labai patiko. Todėl drąsiai rekomenduoju. Receptas skirtas 24-26 cm skersmens torto formai. Maniškis buvo 21 cm skersmens. Torto lakštams reikės: 100 g sviesto 1 nepilnos stiklinės cukraus * 2 v.š. medaus […]

Mandarinų pyragas

Mandarinų pyragas

Dabar pats mandarinų sezonas prieš Kalėdas, o iš jų galima iškepti gardų pyragą. Ingredientai: 3 dideli arba 5-6 maži mandarinai 100 g cukraus 80 g minkšto sviesto 2 kiaušiniai 100 g grietinės 100 g maltų migdolų 100 g miltų 2 a.š. kepimo miltelių žiupsnelis druskos Dideliame dubenyje minkštą sviestą mikseriu išplakame su cukrumi iki purios baltos […]

Mėlynių pyragas su trupiniais

Mėlynių pyragas su trupiniais

Na tikrai labai skanus vasarinis pyragas su mėlynėmis. Savaime suprantama, kad su mėlynėmis kitaip ir būti negali. Minkštas, drėgnas, kvepiantis cinamonu, su storu uogų sluoksniu ir traškiais trupinukais viršuje. Be galo patiko ir visiems rekomenduoju. Vietoje mėlynių čia irgi tiks šilauogės, abrikosai, vyšnios, obuoliai, slyvos ar kriaušės. Nedaugžodžiaujant einame prie receptūros. Mėlynių pyragui (20 x 20 cm skarda) su trupiniais reikės: […]

Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Ar galima rudenį gyventi be obuolių pyrago, kai už lango vis mažiau saulės ir vėjas „nurenginėja“ medžius, namie radiatoriai dar šalti, o iš sodo parvežti obuoliai kantriai tupi krepšy ir laukia savo progos „sužibėti“? Hmm… Vargu 🙂 Ir, dėmesio, šis obuolių pyragas –  be jokių riebalų! Taigi griebiam puodus, šaukštus, kitus įrankius ir paprasčiausius produktus: 1 kg obuolių […]