Tortas su obuolių drebučiais

Tortas su obuolių drebučiais

Recepto autorius: Dalios svetainė

Šiųmetinis mūsų naujametinis tortas. Neriebus ir gaivus.

Biskvitui reikės:

  • 5 kiaušiniai
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 6 v.š. miltų
  • 3 v.š. cukraus

Obuolių sluoksniui:

  • 1,5 kg obuolių
  • 1 pakelis vaisių želė
  • 1 a.š. želatinos
  • cukraus pagal skonį

Kremo sluoksniui:

  • 1/2 litro pieno
  • 1 pakelis citrinų pudingo
  • 200 g minkšto sviesto
  • 1 stiklinė cukraus

Glajui:

  • 100 g sviesto
  • 4 v.š. cukraus
  • 1 v.š. vandens
  • 2 v.š. kakavos

Biskvito tešlai baltymus labai standžiai išplakame, sudedame cukrų ištrintą su tryniais ir atsargiai maišant, kad nesukristų baltymai, po truputį beriame su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
Aš kepiau 21 cm skersmens torto formoje. Kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais. Supilame tešlą ir kepame 160 ºC karštyje maždaug 10 min. Patikriname, ar iškepęs mediniu smeigtuku. Biskvitą galima išsikepti iš vakaro.

Nuluptus ir supjaustytus obuolius pakepiname, suberiame cukrų. Kai obuoliai suminkštėja, suberiame žele ir želatinos miltelius. Viską labai gerai išmaišome, kad visiškai ištirptų. Truputį paviriname. Nukeliame nuo viryklės ir atvėsiname drebučius, kad nebūtų karšti.
Ant ataušusio biskvito (patariu prieš dedant kitus sluoksnius, atvėsintą biskvitą sulaistyti obuolių sultimis ar sirupu, kad nebūtų sausokas) supilame obuolių drebučius, tolygiai paskleidžiame ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
Iš pieno ir pudingo miltelių išverdame pudingą. Atvėsiname. Minkštą sviestą (aš dėjau 150 g sviesto) ištriname su cukrumi (sunaudojau pusę stiklinės cukraus) iki vientisos masės. Toliau maišant po šaukštą dedame atvėsintą pudingą ir kremą labai gerai išsukame.
Paruoštą pudingo kremą supilame ant sustingusio obuolių drebučių sluoksnio ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
Glajui skirtus ingredientus šildome, kol užvirs (neverdame) ir, nuolat maišant, ataušiname. Tuomet apipilame torto viršų ir šonus. Aš glajui naudojau tirpintą šokoladą su trupučiu grietinėlės. Puošiame pagal fantaziją. Tortą kelias valandas arba per naktį palaikome šaldytuve. Skanaus 🙂

Šaltinis: žurnalas „Paragaukite“ Nr. 11, 1996 m.
Tortas su obuolių drebučiais
Tortas su obuolių drebučiais