Tortai ir pyragai

Neapolietiškas pyragas

Tešlai: 200 g miltų, 2 šaukštai aliejaus, ½ stiklinės šilto pieno, 15 g mielių, žiupsnelis druskos. Įdarui: 200 g sūrio, 500 g nuvalytų, storais griežinėliais supjaustytų pomidorų, 5 dešrelės, juodųjų arba raudonųjų maltų pipirų, druskos, 1 – 2 šaukštai aliejaus. Mielinė tešla valandą palaikoma, kad pakiltų, dar kartą perminkoma ir sudedama į skardą. Dabar tešla […]

Vyniotinis su želė

400 g sausainių, 400 g varškės, 400 g kondensuoto pieno, 200 g sviesto, citrina, želė saldainiai arba spalvota želė. Sviestą išsukti su kondensuotu pienu. Sudėti varškę ir išmaišyti. Želė (saldainius) supjaustyti gabaliukais, citriną sutarkuoti, sausainius sulaužyti ir viską gerai išmaišyti. Gautą masę sudėti į maišelį, suformuoti ir paslėgri. (Formuoti panašiai kaip „Tinginį”).

Pyragas su obuoliais

250 g miltų, 1 kiaušinio, 180 ml vandens, pusės citrinos, druskos, 200 g sviesto, 1 trynio, cukraus pudros, 2 obuolių, 100 g džiovintų abrikosų, 100 g razinų, 2 šaukštų kukurūzų dribsnių arba tarkuotų džiūvesėlių, 100 ml grietinės. Miltus sumaišykite su kiaušiniu, žiupsneliu druskos, vandeniu ir citrinos rūgštimi, suminkykite tešlą.5 min minkykite ir daužykite į stalą, […]

Šarlotė obuolių pyragas

Šarlotė obuolių pyragas

Su laaabai daug obuolių. Tešla, galima sakyt, ne biskvitinė, jos beveik nesijaučia (ji tik „suriša“ obuolius). Gaivus, be jokių riebalų, puikus obuolių pyragas.