Neapolietiškas pyragas
Tešlai:
200 g miltų,
2 šaukštai aliejaus,
½ stiklinės šilto pieno,
15 g mielių,
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
200 g sūrio,
500 g nuvalytų, storais griežinėliais supjaustytų pomidorų,
5 dešrelės,
juodųjų arba raudonųjų maltų pipirų,
druskos,
1 – 2 šaukštai aliejaus.
Mielinė tešla valandą palaikoma, kad pakiltų, dar kartą perminkoma ir sudedama į skardą. Dabar tešla aptepama aliejumi, apibarstoma smulkiai sukapotu arba tarkuotu sūriu, ant jos viršaus uždedamas nuluptų, didelėmis skiltelėmis supjaustytų pomidorų sluoksnis. Dešrelės perpjaunamos išilgai ir kaip tinklas sukryžiuojamos ant pomidorų. Viršus apibarstomas druska, juodaisiais arba raudonaisiais pipirais, apšlakstomas likusiu aliejumi.
Pyragas kepamas 20 – 30 min. vidutinio karštumo orkaitėje ir paskui tučtuojau patiekiamas.