Majonezas
Reikės:
100 gr. kiaušinio trynių (5 kiaušinių tryniai)
100 gr. Dijon garstyčių (arba kitokių pagal skonį)
8 gr. druskos, tai apytiksliai 4 geri žiupsniai(arba pagal skonį, aš mėgstu sūriai 🙂 )
30 gr. balto vyno acto, arba pakeisti citrinos sultimis
600 ml. augalinio aliejaus
Eiga:
Sumaišyti viską, išskyrus aliejų. Aliejų pilti po truputį, plona srovele, viską maišant iš visų jėgų.
Pastabos:
Visi ingridientai turi būti kambario temperatūros (mažiau šansų viską sugadinti) Plakti geriau sunkiam apvaliam dubenyje arba jei naudojat lengvą dubenelį įsodinkit jį į puodą uždeję ant puodo rankšluostį, kad dubenėlis neslydinėtų ir nesisuktų kol plakat.
!!!!!! Majonezas nerekomenduojamas nėščioms moterims ir mažiems vaikams!!!!!
Laikyti tinka iki 5 dienų šaldytuve.
P.S.S. Man labiausia patinka gaminti su tokiu aparatu kaip Kitchen Aid:) arba kuo nors kas gali atlikti plakimo veiksmą 🙂