Trinta pievagrybių ir pupelių sriuba

Recepto autorius: Aira
Kai vis dar tooooks niūrus oras, norisi valgyti šiltus dalykus. Ypač šiltus skystus dalykus. Nesugalvojate ką čia tokio pasigaminus?
Šampinjonų sriuba skuba į pagalbą!
Originalų receptą radau čia, ir siūlau pasekti šitą blogą, jei domiesi augaline mityba. <3
Trinta pievagrybių ir pupelių sriuba
3-4 porcijos
Reikės:
- 1 pakelio (apie 250 g) pievagrybių – aš jų dedu visada daugiau, nes labai juos mėgstu
- 1 valg. šaukšto kokosų aliejaus (naudojau alyvuogių, nes kokosų baigėsi)
- 2 supjaustyti svogūnai
- 1 supjaustytas poras
- 1 šaukštelis čiobrelių
- 2 susmulkintos česnako skiltelės (ar daugiau)
- 1/2 stiklinės citrinos sulčių
- 1 litras daržovių sultinio
- druskos ir pipirų pagal skonį
- jei norisi – mėgstamų prieskonių (aš naudojau nuostabų Povilo močiutės miksą)
Eiga:
- Supjausytus porus ir svogūną dedame į didelį puodą, kuriame jau kaista aliejus. Sudedame čiobrelius ir kaitiname ant mažos ugnies kelias minutes.
- Tuo tarpu supjaustome grybus ir pasiruošiame sultinį.
- Suberiame į puodą česnakus, supilame citrinos sultis ir gerai išmaišome, kad nepridegtų.
- Sudedame grybus ir kepame apie 5 minutes.
- Tuo tarpu susmulkiname blenderyje pupeles kartu su sultiniu, tol kol taps vientisa mase.
- Šią masę supilame į puodą ir paverdame dar 5 minutes ant mažos ugnies.
- Sriubą sublenderiujame. Pagardiname druska ir pipirais.
- Patiekimui naudojame alyvuogių aliejų. Aš taip pat įsidėjau mielių dribsnių (galima naudoti ir sūrį).
Labai paprastas, skanus ir greitas patiekalas.
Skanaus!