Trinta pievagrybių ir pupelių sriuba

Trinta pievagrybių ir pupelių sriuba

Recepto autorius: Aira

Kai vis dar tooooks niūrus oras, norisi valgyti šiltus dalykus. Ypač šiltus skystus dalykus. Nesugalvojate ką čia tokio pasigaminus?

Šampinjonų sriuba skuba į pagalbą!

Originalų receptą radau čia, ir siūlau pasekti šitą blogą, jei domiesi augaline mityba. <3

Trinta pievagrybių ir pupelių sriuba

3-4 porcijos

Reikės:

  • 1 pakelio (apie 250 g) pievagrybių – aš jų dedu visada daugiau, nes labai juos mėgstu
  • 1 valg. šaukšto kokosų aliejaus (naudojau alyvuogių, nes kokosų baigėsi)
  • 2 supjaustyti svogūnai
  • 1 supjaustytas poras
  • 1 šaukštelis čiobrelių
  • 2 susmulkintos česnako skiltelės (ar daugiau)
  • 1/2 stiklinės citrinos sulčių
  • 1 litras daržovių sultinio
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • jei norisi – mėgstamų prieskonių (aš naudojau nuostabų Povilo močiutės miksą) ❤

Eiga:

  1. Supjausytus porus ir svogūną dedame į didelį puodą, kuriame jau kaista aliejus. Sudedame čiobrelius ir kaitiname ant mažos ugnies kelias minutes.
  2. Tuo tarpu supjaustome grybus ir pasiruošiame sultinį.
  3. Suberiame į puodą česnakus, supilame citrinos sultis ir gerai išmaišome, kad nepridegtų.
  4. Sudedame grybus ir kepame apie 5 minutes.
  5. Tuo tarpu susmulkiname blenderyje pupeles kartu su sultiniu, tol kol taps vientisa mase.
  6. Šią masę supilame į puodą ir paverdame dar 5 minutes ant mažos ugnies.
  7. Sriubą sublenderiujame. Pagardiname druska ir pipirais.
  8. Patiekimui naudojame alyvuogių aliejų. Aš taip pat įsidėjau mielių dribsnių (galima naudoti ir sūrį).

Labai paprastas, skanus ir greitas patiekalas. ❤

Skanaus!